ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Μικρή μείωση στα τηλεοπτικά συμβόλαια λόγω κορονοϊού

Bundesliga: Μικρή μείωση στα τηλεοπτικά συμβόλαια λόγω κορονοϊού

Η DFL, διοργανώτρια Αρχή της Bundesliga, ανακοίνωσε τις νέες τηλεοπτικές συμφωνίες, οι οποίες θα αποφέρουν στις ομάδες έσοδα των 4.4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει σαρώσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά, η DFL, η διοργανώτρια Αρχή της Bundesliga και της 2. Bundesliga, κατέληξε στις νέες συμφωνίες για τα τηλεοπτικά συμβόλαια που θα εκκινούν από τη σεζόν 2021/22 έως τη σεζόν 2024/25.

Το μεγαλύτερο πακέτο βρίσκεται στο συνδρομητικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky και το διαδικτυακό DAZN. Παράλληλα τα κανάλια ARD και ZDF διατηρούν τις παραδοσιακές τους εκπομπές, ενώ το ελεύθερο κανάλι SAT. 1 θα μπορεί να προβάλλει ζωντανά εννέα παιχνίδια.

Οι 36 σύλλογοι της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα μοιραστούν το ποσό των 1.1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ τα συνολικά έσοδα ανέρχονται στα 4.4 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά. Η συμφωνία είναι μειωμένη σχετικά με αυτή της προηγούμενης τετραετίας, όταν τα έσοδα έφταναν τα 4.64 δισεκατομμύρια συνολικά, ένα αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού.

"Το αποτέλεσμα προσφέρει στις ομάδες της Bundesliga και της 2. Bundesliga την καλύτερη δυνατή σταθερότητα σε αβέβαιους καιρούς. Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Υπάρχουν αρκετά χρήματα, ώστε οι ομάδες να έχουν μία ασφάλεια στον σχεδιασμό τους έως το 2025" δήλωσε ο πρόεδρος της DFL, Κρίστιαν Ζάιφερτ.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ