ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Κατέκτησε τον 8ο συνεχόμενο τίτλο η Μπάγερν με υπογραφή Λεβαντόβσκι

Bundesliga: Κατέκτησε τον 8ο συνεχόμενο τίτλο η Μπάγερν με υπογραφή Λεβαντόβσκι

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Βέρντερ Βρέμης με σκορ 1-0 εκτός έδρας χάρη σε γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, έτσι εξασφάλισε τον 8ο συνεχόμενο τίτλο της Bundesliga και έφτασε τα 30 πρωταθλήματα.

Πανηγυρική η Τρίτη (16/6) για την Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Βέρντερ Βρέμης, επικράτησαν με 1-0 με γκολ του Λεβαντόβσκι στο 43' και έτσι εξασφάλισαν το πρωτάθλημα της Bundesliga. Αυτός είναι ο 8ος συνεχόμενο τίτλος για την Μπάγερν, η οποία έφτασε τους 30 συνολικά και πλέον κυνηγάει το νταμπλ, εφόσον βρίσκεται στον τελικό κόντρα στην Λεβερκούζεν.

Η Βέρντερ Βρέμης, η οποία δίνει μάχη για την παραμονή της παρέμεινε στην 17η θέση με 28 βαθμούς και στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές θα δώσει μάχη για την παραμονή της.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η Μπάγερν έδειξε τις διαθέσεις της. Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή και με σέντρες προσπαθούσαν να σπάσουν την άμυνα της Βέρντερ. Οι γηπεδούχοι άντεξαν και προσπάθησαν να απειλήσουν τα καρέ του Νόιερ. Όλα κυλούσαν ομαλά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για την ομάδα του Κόφελντ έως το 43ο λεπτό.

Τότε, ο Μπόατενγκ είδε την κίνηση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, τού έβγαλε μία ωραία ασίστ και ο Πολωνός στράικερ καλυπτόμενος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν Μονάχου πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι Βαυαροί μπήκαν με σκοπό να διατηρήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είχαν την κατοχή, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποιες προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Παβλένκα, χωρίς ωστόσο να γράψουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 55ο λεπτό με τακουνάκι ο Λεβαντόβσκι βρίσκει ξανά δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά στην αρχή της φάσης υπήρξε οφσάιντ, επομένως το γκολ δεν μέτρησε. Η Βέρντερ αύξησε την πίεση της μετά το 79ο λεπτό, όταν ο Αλφόνσο Ντέιβις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι Πράσινοι κρατούσαν την μπάλα, έμπαιναν πιο σκληρά στις φάσεις και στο 90ο λεπτό σημείωσαν τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία. Ο Οζάκο πήρε μία κεφαλιά και ο Νόιερ με μία τρομερή απόκρουση κράτησε το μηδέν στην εστία του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι παίκτες της Μπάγερν ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς για τη μεγάλη επιτυχία.

ΕΠΕΣΕ Η ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ, ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΕΥΡΩΠΗ Η ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ

Στην Bundesliga 2 θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά η Πάντερμπον, αφού πλέον δεν μπορεί να διεκδικήσει την σωτηρία της. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Βασιλειάδη ηττήθηκε με 1-0 με το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης να πετυχαίνει ο Μπεν Ζολίνσκι σκοράροντας στο τέρμα της ίδιας του της ομάδας. Από την άλλη, η Ουνιόν Βερολίνου έφτασε στους 38 πόντους και την 12η θέση και πλέον δεν κινδυνεύει για τον υποβιβασμό.

Σε ευρωπαϊκή θέση, έστω και με μία αγωνιστική περισσότερη, βρίσκεται η Φράιμπουργκ, αφού σκαρφάλωσε στην 7η θέση με 45 πόντους, η οποία δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Η Φράιμπουργκ άνοιξε το σκορ στο 61ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκρίφο. Στο 66' ο Ιμπίσεβιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσα με πέναλτι. Το νικητήριο γκολ πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα ο Νιλς Πέτερσεν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τρίτη 16 Ιουνίου

Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ 3-0 (10', 30' Χόφμαν, 65' Στιντλ)

Φράιμπουργκ - Χέρτα 2-1 (61'Γκρίφο,71'Πέτερσεν /66'Ιμπίσεβιτς)

Ουνιόν - Πάντερμπορν 1-0 (27 'Ζολίνσκι (αυτ.))

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Μονάχου 0-1 (43 'Λεβαντόβσκι)

Τετάρτη 17 Ιουνίου

19:30 Άιντραχτ Σάλκε

21:30 Λειψία Ντίσελντορφ

21:30 Ντόρτμουντ - Μάιντς

21:30 Άουγκσμπουργκ - Χόφενχαϊμ

21:30 Λεβερκούζεν - Κολονία

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ