ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η Μπάγερν διέσυρε με έξι γκολ τη Βέρντερ, τεσσάρα για την Ντόρτμουντ

Bayern's scorer Philippe Coutinho, front, celebrates after scoring his side's sixth goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SV Werder Bremen in Munich, Germany, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's scorer Philippe Coutinho, front, celebrates after scoring his side's sixth goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SV Werder Bremen in Munich, Germany, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

H Βέρντερ έκανε το λάθος να προηγηθεί μέσα στην Allianz Arena, με την Μπάγερν να αντιδρά και να τη διασύρει με 6-1 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga. Εύκολη νίκη για Ντόρτμουντ, γκέλα για τη Λεβερκούζεν.

Η Μπάγερν επέστρεψε στις νίκες, ύστερα από δύο σερί ήττες, με εμφατικό τρόπο. Οι Βαυαροί επικράτησαν 6-1 της Βέρντερ για τη 15η αγωνιστική της Bundesliga, έχοντας για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Φιλίπε Κοουτίνιο που σημείωσε χατ τρικ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι που σημείωσε άλλα δύο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν στο 24ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Κοσοβάρου επιθετικού, Μίλοτ Ράσιτσα, ο οποίος έφτασε τα επτά γκολ σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, οι παίκτες του Χάνσι Φλικ αντέδρασαν και έκαναν την ανατροπή πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους χάρη των Κοουτίνιο στο 45' και Λεβαντόβσκι στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 63', με τον Λεβαντόβσκι να παίρνει ξανά την σκυτάλη και να κάνει το 4-1 εννιά λεπτά αργότερα. Οι γηπεδούχοι δεν έριξαν τις μηχανές και έφτασαν σε πέμπτο γκολ στο 75ο λεπτό με τον Τόμας Μίλερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Κοουτίνιο, με το τρίτο προσωπικό γκολ του, διαμόρφωσε το 6-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Dortmund's Marco Reus celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga soccer match between FSV Mainz 05 and Borussia Dortmund in Mainz, Germany, Saturday, Dec. 14, 2019. (Thomas Frey/dpa via AP)
Dortmund's Marco Reus celebrates after scoring the opening goal during the German Bundesliga soccer match between FSV Mainz 05 and Borussia Dortmund in Mainz, Germany, Saturday, Dec. 14, 2019. (Thomas Frey/dpa via AP) AP

Όσον αφορά στην Ντόρτμουντ, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα απέναντι στη Μάιντς, την οποία και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ. Στο 32ο λεπτό ο Μάρκο Ρόις έκανε το 1-0, με τα άλλα τρία τέρματα να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 66' ο Τζέιντον Σάντσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τοργκάν Αζάρ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 84ο λεπτό, ο Νίκο Σουλτς ολοκλήρωσε το θρίαμβο, διαμορφώνοντας το 4-0.

Από εκεί και πέρα, η Λεβερκούζεν γκέλαρε στην έδρα της Κολωνίας (2-0), αγωνιζόμενη, μάλιστα, με εννιά παίκτες από το 77ο λεπτό λόγω των αποβολών του Ντάβοβιτς και του Μπέιλι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναγιώτης Ρέτσος πέρασε ως αλλαγή στο 66' αντί του Κέβιν Φόλαντ, έχοντας μία θετική παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε. Μεγάλη νίκη πέτυχε η Χέρτα κόντρα στη Φράιμπουργκ, ενώ η Πάντερμπορν αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουνιόν Βερολίνου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Χόφενχαϊμ - Άουγκσμπουργκ 2-4 (14' Σκοβ, 80' Λοκαντία / 11' 51' πεν. Μαξ, 56' Γένσεν, 85' Ιάγκο)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Κολωνία - Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-0 (73' Κόρντομπα, 84' Μπόρναου)

Μάιντς - Ντόρτμουντ 0-4 (32' Ρόις, 66' Σάντσο, 69' Αζάρ, 84' Σουλτς)

Μπάγερν Μονάχου - Βέρντερ 6-1 (45 +4', 72' Λεβαντόβσκι, 45', 63', 78' Κοουτίνιο, 75' Μίλερ / 24' Ράσιτσα)

Χέρτα - Φράιμπουργκ 1-0 (53' Ντάριντα)

Πάντερμπορν - Ουνιόν Βερολίνου 1-1 (33' Πρέγκερ / 7' Ίνγκβαρτσεν)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Λειψία (19:30)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ (16:30)

Σάλκε - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ