ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Η Λειψία φρέναρε την Μπάγερν, θρίλερ για τον τίτλο στο φινάλε

Bayern forward Robert Lewandowski, left, fights for the ball with Leipzig's Ibrahima Konate during the German Bundesliga soccer match between Leipzig and Bayern Munich at the Red Bull Arena stadium in Leipzig, Germany, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Michael Probst)
Bayern forward Robert Lewandowski, left, fights for the ball with Leipzig's Ibrahima Konate during the German Bundesliga soccer match between Leipzig and Bayern Munich at the Red Bull Arena stadium in Leipzig, Germany, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Η Μπάγερν έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Λειψίας και είδε την Ντόρτμουντ, η οποία επιβλήθηκε 3-2 της Φορτούνα Ντίσελντορφ, να την πλησιάζει στους δύο πόντους μία αγωνιστική πριν το φινάλε (VIDEOS).

Αναβολή στη στέψη! Η Μπάγερν Μονάχου πήγε για το τρίποντο στην Λειψία ώστε να σφραγίσει τον 7ο συνεχόμενο τίτλο και 29ο συνολικά στην ιστορία της όμως δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της ομώνυμης ομάδας και έτσι ο φετινός τίτλος στην Bundesliga θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική το ερχόμενο Σάββατο (18/5).

Και αυτό γιατί η Ντόρτμουντ επικράτησε διά πυρός και σιδήρου της Φορτούνα Ντίσελντορφ (3-2) στο "Σίγνκναλ Ιντούνα Παρκ" και μείωσε στους δύο πόντους τη διαφορά από την κορυφή, με την τελευταία αγωνιστική να βρίσκει την ομάδα του Νίκο Κόβατς να υποδέχεται την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και εκείνη του Λουσιέν Φαβρ να δοκιμάζεται στην έδρα της Γκλάντμπαχ.

Bayern forward Robert Lewandowski, left, defender Mats Hummels, center and defender Niklas Suele greet supporters at the end of the German Bundesliga soccer match between Leipzig and Bayern Munich at the Red Bull Arena stadium in Leipzig, Germany, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Michael Probst)
Bayern forward Robert Lewandowski, left, defender Mats Hummels, center and defender Niklas Suele greet supporters at the end of the German Bundesliga soccer match between Leipzig and Bayern Munich at the Red Bull Arena stadium in Leipzig, Germany, Saturday, May 11, 2019. (AP Photo/Michael Probst) AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Στην Λειψία, η Μπάγερν βρήκε απέναντί της μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα, με την Λειψία να αποδεικνύει πως μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας (αντίπαλος της Μπάγερν και πάλι, στις 25 Μαΐου) και έχει σφραγίσει το εισιτήριο για το νέο Champions League, αφού κράτησε στο 0-0 τους Βαυαρούς μένοντας για 15ο σερί ματς πρωταθλήματος αήττητη (10 νίκες - 5 ισοπαλίες αυτό το διάστημα).

Η Μπάγερν ήταν εκείνη πάντως που είχε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες, ειδικα στο δεύτερο μέρος, με αποκορύφωμα το γκολ του Γκορέτσκα που δεν μέτρησε (έγινε χρήση VAR και υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Λεβαντόβσκι στην αρχή της φάσης) και το σουτ στο οριζόντιο δοκάρι από τον Γκνάμπρι!

Η σύνθεση της Μπάγερν Μονάχου: Ούλριχ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Γκορέτσκα, Τιάγκο Αλκάνταρα (81' Ραφίνια), Γκνάμπρι (78' Ριμπερί), Μίλερ, Κομάν (89' Ρόμπεν), Λεβαντόβσκι

Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ επικρατούσε 3-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι της Φορτούνα Ντίσελντορφ και έμενε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με τον Πούλισιτς στο 41' αλλά ισοφαρίστηκαν από τον Φινκ στο 47' μετά από παιδαριώδες λάθος του γκολκίπερ τους Χιτζ, για να έρθει ο Ντιλέινι και να επαναφέρει τις καρδιές των "κιτρινόμαυρων" στη θέση τους με το 2-1.

Στο 59' ο Λουντεμπακιό απέτυχε να βάλει φωτιά στο ματς ξανά, καθώς αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-2 υπέρ της Ντόρτμουντ με τα γκολ των Γκέτσε και Κόνακι στις καθυστερήσεις. Στο φινάλε μάλιστα γράφτηκε ιστορία καθώς η Ντόρτμουντ έγινε η πρώτη ομάδα της Bundesliga που ολοκλήρωσε μία σεζόν σκοράροντας τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι της!

Η σύνθεση της Ντόρτμουντ: Χιτζ, Πίστεσκ, Βάιγκλ, Ακαντζί, Γκερέιρο, Βιτσέλ, Ντιλέινι, Πούλισιτς (90' Σμέλτσερ), Γκέτσε, Λάρσεν (61' Σάντσο), Αλκάθερ

Από τα υπόλοιπα ματς της 33ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει ασφαλώς το 3-0 της Στουτγκάρδης επί της Βόλφσμπουργκ, με τον Τάσο Δώνη να έχει ένα γκολ και μία ασίστ και να οδηγεί τους Σουηβούς σε μία νίκη που τους εξασφάλισε την 16η θέση και τους στέλνει να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία μέσα από δύο αγώνες μπαρέζ με την 3η της βαθμολογίας της Τσβαϊτελίγκα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 33ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 11 Μαΐου

Νυρεμβέργη - Γκλάντμπαχ 0-4 (56' Ντρμιτς, 63' Μουχλ, 66' Τοργκάν Αζάρ, 80' Ζακάρια)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Σάλκε 1-1 (31' Χάβερτς / 47' Μπέργκσταλερ)

Ντόρτμουντ - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-2 (41' Πούλισιτς, 53' Ντιλέινι, 92' Γκέτσε / 47' Φινκ, 95' Κονάκι)

Άουγκσμπουργκ - Χέρτα 3-4 (10' Χαν, 50' πεν. 70' Γκρέγκοριτς / 47' Πλάτενχαρντ, 66' Γκρούγκιτς, 75' 90' πεν. Καλού)

Αννόβερο - Φράιμπουργκ 3-0 (39' Άντον, 51' Μπεμπού, 81' Γουάλας)

Λειψία - Μπάγερν Μονάχου 0-0

Χόφενχαϊμ - Βέρντερ Βρέμης 0-1 (39' Έγκεστεϊν)

Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ 3-0 (45' Κάστρο, 55[' Δώνης, 83' Ντινταβί)

Κυριακή 12 Μαΐου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μάιντς (19:00)

Photo Credits: AP Photo/Michael Probst

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ