ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Γκέλα για Λειψία, εκτός έδρας τρίποντα για Βόλφσμπουργκ και Χέρτα

Bundesliga: Γκέλα για Λειψία, εκτός έδρας τρίποντα για Βόλφσμπουργκ και Χέρτα
JAN WOITAS/DPA VIA AP

Η Λειψία υποχρεώθηκε σε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία στην επανέναρξη της Bundesliga μένοντας στο 1-1 με την Φράιμπουργκ ενώ Βόλφσμπουργκ και Χέρτα πανηγυρίσαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες (VIDEOS).

Η επανεκκίνηση της Bundesliga μετά από δύο μήνες αποχής από τα γήπεδα ελέω κορονοϊού βρήκε μεγάλο κερδισμένο το ποδόσφαιρο και χαμένη την... Λειψία.

Και αυτό γιατί έμεινε στο 1-1 με την Φράιμπουργκ για την 26η αγωνιστική και άφησε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη που κάνει να μπει σφήνα στις Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ για την κατάληψη της κορυφής.

Η διεκδικήτρια του τίτλου, που βρίσκεται ήδη στα προημιτελικά του Champions League, άρχισε καλύτερα το ματς και είχε 1-2 καλές στιγμές να προηγηθεί, όμως κόντρα στη ροή του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Γκούλντε στο 34' (από εκτέλεση κόρνερ του Γκρίφο) που είχε και αρκετή δόση τύχης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Λειψία πίεσε αρκετά τους φιλοξενούμενους, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας μετά από όμορφη κεφαλιά του Πόουλσεν στο 77ο λεπτό, με την Φράμπουργκ να πετυχαίνει από την πλευρά της δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις αλλά να ακυρώνεται με VAR.

ΣΟΥΠΕΡ ΧΕΡΤΑ, ΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Η ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ

Καταιγιστική ήταν η Χέρτα στο ντεμπούτο του Μπρούνο Λαμπαντία στον παγκο της καθως βρήκε τρεις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο και ισοπέδωσε 3-0 την Χόφενχαϊμ εκτός έδρας.

Το αυτογκόλ του Ακπογκούμα στο 58' άνοιξε το δρόμο για τη νίκη για τους Βερολινέζους, με τον Ιμπίσεβιτς να κάνει το 2-0 στο 60' και τον Κούνια να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με εκπληκτική ατομική ενέργεια στο 74'.

Στο Άουγκσμπουργκ, η Βόλφσμπουργκ πήρε μία σπουδαία νίκη που κρίθηκε στο φινάλε. Οι λύκοι άνοιξαν το σκορ στο 43' με εκπληκτική κεφαλιά του Στέφεν μέσα από τη μεγάλη περιοχή και ισοφαρίστηκαν στο 54' με τον Σεντβάι, με τον Γκίντσεκ να τους λυτρώνει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο Ντίσελντορφ, η τοπική Φορτούνα και η Πάντερμπορν φάνηκε να επηρεάζονται πολύ από τη δίμηνη αποχή από τη δράση, με το ματς να μην έχει μεγάλες ευκαιρίες για γκολ και το 0-0 στο φινάλε να έρχεται εντελώς φυσιολογικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Μαΐου

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (54' Σεντβάι / 43' Στέφεν, 90+1' Γκίντσεκ)

Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-0 (29' Χάαλαντ, 45' 63' Γκερέιρο, 49' Αζάρ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν 0-0

Χόφενχαϊμ - Χέρτα 0-3 (58' αυτ. Ακπογκούμα, 60' Ιμπίσεβιτς, 74' Κούνια)

Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1 (77' Πόουλσεν / 34' Γκούλντε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 17 Μαΐου

Κολωνία - Μάιντς (16:30)

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν (19:00)

Δευτέρα 18 Μαΐου

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Λεβερκούζεν (21:30)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ