ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Ενδέχεται να τιμωρηθούν οι Σάντσο και Τουράμ για τη διαμαρτυρία τους

Bundesliga: Ενδέχεται να τιμωρηθούν οι Σάντσο και Τουράμ για τη διαμαρτυρία τους

Η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα εξετάσει πιθανή τιμωρία στους Σάντσο και Τουράμ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο. Οι παίκτες της Bundesliga θέλησαν με τον τρόπο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Ο Αμερικανός μέσος της Σάλκε, Γουέστον ΜακΚένι, φόρεσε περιβραχιόνιο με μήνυμα που ζητά ν' αποδοθεί δικαιοσύνη για δολοφονία του συμπατριώτη του, ο Μάρκους Τουράμ γονάτισε όπως ο αθλητής του NFL, Κόλιν Κάπερνικ, στο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ουνιόν και ο Τζέιντον Σάντσο έστειλε μήνυμα, το οποίο ήταν γραμμένο στο μπλουζάκι του.

Ωστόσο, αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν με τους κανονισμούς της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB). Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ελεγκτικής επιτροπής, Άντον Ναχράινερ, στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων θα υπάρξει έλεγχος: "Η ελεγκτική επιτροπή της DFB θα φροντίσει το ζήτημα τις επόμενες μέρες και θα το εξετάσει".

Η παράγραφος 36 των κανονισμών της διοργανώτριας Αρχής της Bundesliga (DFL) ξεκαθαρίζει ότι πολιτικά μηνύματα στον εξοπλισμό ενός ποδοσφαιριστή δεν επιτρέπονται. Το 2014 ο Άντονι Ούτζα διαμαρτυρήθηκε για την δολοφονία του Έρικ Γκάρνερ, όμως η DFL δεν ανακοίνωσε κάποια ποινή, παρά μόνο αν ο παίκτης επαναλάμβανε την πράξη του.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ