ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Εξάσφαιρη η Μπάγερν, λύτρωση στο φινάλε για Ντόρτμουντ

Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates with team mates Thomas Mueller, center, and Joshua Kimmich after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Saturday, March 9, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates with team mates Thomas Mueller, center, and Joshua Kimmich after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Saturday, March 9, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Μπάγερν διέλυσε με 6-0 την Βόλφσμπουργκ και έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Bundesliga, ισόβαθμη με την Ντόρτμουντ που έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της Στουτγκάρδης (VIDEOS).

To μπρα ντε φερ μεταξύ Βαυαρών και Βεστφαλών με φόντο την κούπα της πρωταθλήτριας συνεχίζεται. Η Μπάγερν ισοπέδωσε με το εμφατικό 6-0 της Βόλφσμπουργκ και η Ντόρτμουντ με 3-1 την Στουτγκάρδη του Τάσου Δώνη (μπήκε αλλαγή στο 70'), με αποτέλεσμα οι δύο κορυφαίες ομάδες της φετινής σεζόν στην Γερμανία να μοιράζονται το ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα με 57 βαθμούς μετά από 25 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ στον θρίαμβο απέναντι στην Βόλφσμπουργκ, με δύο παίκτες της να είναι πρωταγωνιστές: ο Ριμπερί που είχε τρεις ασίστ σε 9 λεπτά και ο Λεβαντόβσκι που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 85' και έγινε ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Bundesliga με 196 γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον Κλαούντιο Πισάρο με 195.

Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για την Μπάγερν, που δείχνει να είναι σε εξαιρετική φόρμα ενόψει του αγώνα της με την Λίβερπουλ για τους "16" του Champions League, στη ρεβάνς του 0-0 των δύο ομάδων στο "Άνφιλντ".

Bayern's Serge Gnabry celebrates after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Saturday, March 9, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Serge Gnabry celebrates after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and VfL Wolfsburg in Munich, Germany, Saturday, March 9, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ στριμώχτηκε από την Στουτγκάρδη όταν δέχτηκε την ισοφάριση από τους Σουηβούς στο 71ο λεπτό, ωστόσο ο Πάλκο Αλκάθερ στο 84' και ο Κρίστιαν Πούλισιτς στο 92' (είχε δώσει την ασίστ στον Αλκάθερ στο δεύτερο γκολ της Ντόρτμουντ) έδιωξαν τα φαντάσματα από το "Βέσφταλεν Στάντιον", χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα τους.

Οι "κιτρινόμαυροι" πήραν έτσι μία πολύ σημαντική νίκη και από ψυχολογική άποψη καθώς προέρχονταν από τον αποκλεισμό στο Champions League από την Τότεναμ αλλά και από αρκετά άσχημα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα που είχαν ως αποτέλεσμα να εξανεμιστεί το βαθμολογικό αβαντάζ που είχαν έναντι της Μπάγερν πριν από έναν μήνα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 8 Μαρτίου

Βέρντερ Βρέμης - Σάλκε 4-2 (31' 73' Ράσικα, 51' Κρούζε, 90' Χάρνικ / 26' 85' Εμπολό)

Σάββατο 9 Μαρτίου

Ντόρτμουντ - Στουτγκάρδη 3-1 (62' πεν. Ρόις, 84' Αλκάθερ, 90' Πούλισιτς / 71' Κεμπφ)

Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ 6-0 (34' Νάμπρι, 37' 85' Λεβαντόβσκι, 52' Χάμες Ροντρίγκες, 76' Μίλερ, 82' Κίμιχ)

Λειψία - Άουγκσμπουργκ 0-0

Φράιμπουργκ - Χέρτα 2-1 (27' Πέτερσεν, 80' αυτ. Ιμπίσεβιτς / 76' Ιμπίσεβιτς)

Μάιντς - Γκλάντμπαχ 0-1 (63' Ελβέντι)

Κυριακή 10 Μαρτίου

Χόφενχαϊμ - Νυρεμβέργη (16:30)

Αννόβερο - Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)

Δευτέρα 11 Μαρτίου

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (21:30)

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ