ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Εξάρα στη Χόφενχαϊμ από τη "μαγική" Μπάγερν

Bundesliga: Εξάρα στη Χόφενχαϊμ από τη "μαγική" Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε 6-0 εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ και άνοιξε τη διαφορά της στους τέσσερις πόντους από τη δεύτερη Λειψία, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή (1/3), και από την Ντόρτμουντ που έπιασε τους "ταύρους" στους 48 πόντους.

Τρομάζει με την απόδοσή της η Μπάγερν Μονάχου. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Τσέλσι στη φάση των "16" του Champions League σειρά πήρε η Χόφενχαϊμ. Οι Βαυαροί διέλυσαν τους "μπλε" με σκορ 6-0 εκτός έδρας και παρέμειναν στην κορυφή της Bundesliga επεκτείνοντας τη διαφορά τους στο +4 από τη Λειψία, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή (1/3), αλλά και από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Οι Βαυαροί χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να "κλειδώσουν" το αποτέλεσμα. Στο 2ο λεπτό ο Γκνάμπρι έπειτα από ασίστ του Μίλερ άνοιξε το σκορ, στη συνέχεια ο Κίμιχ έκανε το 2-0 στο 7', ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο 18χρονος Ζίρκζε σημείωσε το τρίτο γκολ. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ έκλεισε το ημίχρονο με σκορ 4-0 χάρη σε τέρμα του Φιλίπε Κουτίνιο στο 33ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπάγερν δεν πάτησε "φρένο" και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έγραψε το 5-0 στο 47', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκορέτσκα, μετά από ασίστ του Μίλερ στο 62ο λεπτό.

Ωστόσο, τ ο παιχνίδι σημαδεύτηκε από τη διακοπή στο 76ο λεπτό εξαιτίας υβριστικών πανό των οπαδών της Μπάγερν προς τον ιδιοκτήτη της Χόφενχαϊμ, Ντίτμαρ Χοπ. Όταν οι δύο ομάδες επέστρεψαν από τα αποδυτήρια δεν θέλησαν να παίξουν ποδόσφαιρο και έκαναν πασούλες μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Στα άλλα παιχνίδια, η Μπορούσια Ντόρτμουντ χάρη σε τέρμα του Τζέιντον Σάντσο στο 15ο λεπτό επικράτησε με 1-0 της Φράιμπουργκ με τους Βεστφαλούς να πιάνουν στη 2η θέση τη Λειψία με 48 πόντους. Σε τροχιά τίτλου έμεινε και η Γκλάντμπαχ η οποία πέρασε από την έδρα της Άουγκσμπουργκ με 3-2 και έφτασε την 4η θέση με 46 βαθμούς.

Σημαντική νίκη πήρε και η Μάιντζ απέναντι στην Πάντερμπορν. Με αυτό τον τρόπο, η Μάιντζ διεύρυνε τη διαφορά της από τις επικίνδυνες θέσεις στους επτά βαθμούς. Από την άλλη, η Πάντερμπορν παρέμεινε με την τρίτη σερί της ήττα στην τελευταία θέση της Bundesliga.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Χέρτα Βερολίνου 3-3 (6', 45+1' Κάραμαν, 9' Τόμι / 64' Τόμι (αυτ.), 66' Κούνια, 75' Πιάτεκ)

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Μάιντζ - Πάντερμπορν 2-0 (29' Κουάισον, 37' Ονισίβο)

Χόφενχαϊμ - Μπάγερν Μονάχου 0-6 (2' Γκνάμπρι, 7' Κίμιχ, 15' Ζίρκζε, 33', 47' Κουτίνιο, 62' Γκορέτσκα)

Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ 2-3 (57' Λόβεν, 83' Φινμπόγκασον, 49' Μπενσεμπαϊνί, 53', 79' Στίντλ)

Ντόρτμουντ - Φράιμπουργκ 1-0 (15' Σάντσο)

Κολωνία - Σάλκε 3-0 (9' Μπόρναου, 39' Κόρντομπα, 75' Νούμπελ (αυτ.))

Κυριακή 1 Μαρτίου

Ουνιόν Βερολίνου - Βόλφσμπουργκ (14:30)

Λειψία - Μπάγερ Λεβερκούζεν (16:30)

Βέρντερ Βρέμης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ