ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Έγραψαν ιστορία οι Γερμανοί με 4η και 5η αλλαγή!

Bundesliga: Έγραψαν ιστορία οι Γερμανοί με 4η και 5η αλλαγή!
JAN WOITAS/DPA VIA AP

Η νέα Bundesliga επί εποχής κορονοϊού δεν έχει μόνο πανηγυρισμούς από μακριά και κερκίδες χωρίς κόσμο αλλά και την μαγική 4η και 5η αλλαγή. Διαβάστε αναλυτικά.

Το Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν ήταν το μοναδικό από τα έξι σαββατιάτικα ματς της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga που δεν κουνήθηκε το πλεκτό σε καμία από τις δύο εστίες (0-0), παρόλα αυτά η αναμέτρηση στην "Merkur Spiel-Arena" πέρασε στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Αιτία το ότι σε αυτό το παιχνίδι είδαμε να εγκαινιάζεται για πρώτη φορά ο νέος κανονισμός όσον αφορά σε επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες που επιτρέπει σε έναν προπονητή να κάνει μέχρι και πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια ενός 90λέπτου.

Αυτός που πήρε το βάπτισμα του πυρός ήταν ο τεχνικός της Πάντερμπορν, Στέφεν Μπάουγκαρτ, ο οποίος στο 73ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζολίνσκι και Σαμπίρι, που αποτέλεσαν την τρίτη και τέταρτη αλλαγή της ομάδας του αντίστοιχα.

Bundesliga: Έγραψαν ιστορία οι Γερμανοί με 4η και 5η αλλαγή!
SASCHA SCHUERMANN/AFP POOL VIA AP

Η Πάντερμπορν δεν έμεινε μάλιστα στις τέσσερις αλλαγές αφού στο 88' προχώρησε και σε αντικατάσταση πέμπτου βασικού παίκτη της ενώ το ίδιο έκανε και η Σάλκε, με τον τεχνικό των βασιλικών μπλε Νταβίντ Βάγκνερ να απογοητεύεται από το 4-0 με το οποίο έχανε η ομάδα του στο 63' από την Ντορτμουντ και να τελειώνει το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ έχοντας κάνει όλες τις αλλαγές που είχε δικαίωμα.

Το βράδυ του Σαββάτου είχαμε πάντως και το ματς που ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα σε αριθμό αλλαγών, με Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Γκλάντμπαχ να κάνουν από πέντε αλλαγές η κάθε μία, και το ματς να έχει συνολικά 10!

Bundesliga: Έγραψαν ιστορία οι Γερμανοί με 4η και 5η αλλαγή!
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER, POOL

Σημειώνεται πως βάσει της απόφασης που πήρε η Ifab (International Football Association Board), όλες οι ομάδες θα μπορούν μέσα στο ημερολογιακό έτος 2020 να πραγματοποιούν μέχρι και πέντε αλλαγές ώστε να προστατευτεί η υγεία των αθλητών και να περιορίζονται οι κίνδυνοι τραυματισμών.

Δείτε τι αναλυτικά έγινε στα 6 σαββατιάτικα ματς της Bundesliga:

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ (1-2): Η Άουγκσμπουργκ έκανε στο 87' μαζί την 3η και την 4η αλλαγή ενώ στο ίδιο λεπτό η Βόλφσμπουργκ έκανε την 3η αλλαγή της, χωρίς να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που είχε για έξτρα αλλαγές.

Ντόρτμουντ - Σάλκε (4-0): Η Ντόρτμουντ έκανε στο 87' την τρίτη και την τέταρτη αλλαγή, ενώ η Σάλκε έκανε και τις πέντε! Οι βασιλικοί μπλε προχώρησαν στην 4η αλλαγή στο 76' και στην πέμπτη στο 87'.

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν (0-0): Η Φορτούνα προχώρησε σε τέσσερες αλλαγές, η τελευταία στο 79'. Στον αντίποδα η Πάντερμπορν έκανε και τις πέντε, με την τελευταία είσοδο παίκτη της στον αγωνιστικό χώρο να καταγράφεται στο 88'.

Χόφενχαϊμ - Χέρτα (0-3): Η Χόφενχαϊμ έκανε 4η αλλαγή στις καθυστερήσεις, ενώ η Σάλκε έκανε 4η αλλαγή στο 87' και 5η στον έξτρα χρόνο.

Λειψία - Φράιμπουργκ (1-1): Αν και "καιγόταν" για την ανατροπή, η Λειψία έμεινε στις τρεις αλλαγές, με την Φράιμπουργκ να κάνει 4η στις καθυστερήσεις.

Άιντραχτ - Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ (1-3): Οι δύο ομάδες έγραψαν ιστορία αφού μαζί έκαναν 10 αλλαγές! Οι γηπεδούχοι έκαναν την 5η αλλαγή στο 83' ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν διπλή αλλαγή στις καθυστερήσεις, που ήταν η 4η και η 5η τους στο ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ