ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Απαγορεύεται και το φτύσιμο στη νέα αρχή της Bundesliga

Απαγορεύεται και το φτύσιμο στη νέα αρχή της Bundesliga
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Λίγο πριν την επανεκκίνηση της Bundesliga οι ποδοσφαιριστές πήραν στα χέρια τους το πρωτόκολλο που καλούνται να ακολουθήσουν, με έναν από τους νέους κανόνες να απαγορεύει ρητά το φτύσιμο την ώρα των αγώνων.

Ο κόσμος εξακολουθεί να ζει και να κινείται υπό το φόβο και το φάντασμα του φονικού κορονοϊού που έχει σκορπίσει το θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, παρόλα αυτά η ζωή οφείλει να συνεχιστεί και έτσι γίνεται.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το ποδόσφαιρο, με τις περισσότερες χώρες να επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή το επιχειρησιακό σχέδιο για να είναι θωρακισμένες στην επόμενη φάση και να μπορέσουν να επιστρέψουν στη δράση στα γήπεδα.

Η Γερμανία είναι από τις πρώτες χώρες που κάνει επανεκκίνηση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει χαλαρότητα ή εφησυχασμός.

Τουναντίον, οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Γερμανία είδαν την πολιτική ηγεσία να ανάβει το πράσινο φως για να αρχίσει η δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην εμφανιστεί ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των παικτών.

Απαγορεύεται και το φτύσιμο στη νέα αρχή της Bundesliga
AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Μάλιστα οι παίκτες τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης κατηγορίας έλαβαν στα χέρια τους ένα κείμενο 35 σελίδων που αφορά τους νέους κανονισμούς, που θα πρέπει από εδώ και πέρα να τηρούν.

Οι αγκαλιές και οι χειραψίες "κόβονται μαχαίρι" και οι ομάδες καλούνται να βρουν νέους τρόπους πανηγυρισμών και χαιρετισμών, ενώ όπως έγινε γνωστό, στους νέους κανόνες περιλαμβάνεται και η απαγόρευση στο φτύσιμο.

Μία συνήθεια που έχουν όλοι σχεδόν οι παίκτες, την οποία όμως οφείλουν να αφήσουν πίσω, μιας που ο κορονοϊός δεν αστειεύεται και δεν συμφέρει κανέναν να γίνει βήμα προς τα πίσω που θα είναι καταστροφικό για όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ