ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Άιντραχτ - Γκλάντμπαχ 1-3: "Καθάρισε" σε επτά λεπτά και άφησε πίσω τη Λειψία

Moenchengladbach's Breel Embolo, center, celebrates after their second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and 1.FC Cologne in Moenchengladbach, Germany, Wednesday, March 11, 2020. It is the first Bundesliga match played behind closed doors without spectators due to the coronavirus outbreak. (AP Photo/Martin Meissner)
Moenchengladbach's Breel Embolo, center, celebrates after their second goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Moenchengladbach and 1.FC Cologne in Moenchengladbach, Germany, Wednesday, March 11, 2020. It is the first Bundesliga match played behind closed doors without spectators due to the coronavirus outbreak. (AP Photo/Martin Meissner) AP

H Γκλάντμπαχ πέρασε σαν σίφουνας από την Φρανκφούρτη, επικρατώντας 3-1 της Άιντραχτ και ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη την γκέλα της Λειψίας. (VIDEO)

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Γκλάντμπαχ, η οποία σημείωσε δύο γκολ στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης με την Άιντραχτ για την 26η αγωνιστική της Bundesliga. Η Μπορούσια, παρά τη δίμηνη αποχή εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δεν έδειξε επηρεασμένη και επικράτησε με το εμφατικό 3-1 μέσα στην Φρανκφούρτη.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα με τον Αλασάν Πλεά, ο οποίος νίκησε τον Κέβιν Τραπ με όμορφο διαγώνιο σουτ.

Οι παίκτες του Άντολφ Χίτερ προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά η Γκλάντμπαχ σκόραρε για δεύτερη φορά στο 7ο λεπτό με τον Μάρκους Τουράμ, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας, ύστερα από εξαιρετικό γύρισμα του Ρεμί Μπενσεμπαϊνί και λάθος αντίδραση του Αλμπαμί Τουρέ.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την "ψυχρολουσία" των αντιπάλων τους και πίεσαν και γι' άλλα γκολ. Ωστόσο, στο 21ο λεπτό ο Τραπ είπε "όχι" σε σουτ του Πλεά, ενώ άστοχο ήταν στη συνέχεια και το σουτ του Χόφμαν. Η Άιντραχτ "απάντησε" δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε εντυπωσιακά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόστιτς. Οι παίκτες του Μάρκο Ρόζε διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και πήραν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα γρήγορο γκολ για να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά η Γκλάντμπαχ έφτασε πιο κοντά στο 3-0. Ο MVP των φιλοξενούμενων, Πλεά επιχείρησε στο 68' ένα τρομερό φαλτσαριστό σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Τραπ. Τελικά, πέντε λεπτά αργότερα, ο Μπενσεμπαϊνί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του.

Η Άιντραχτ, μετά το 75' ανέβηκε αρκετά, έψαξε έστω το γκολ της τιμής, και το βρήκε στο 81ο λεπτό με τον Αντρέ Σίλβα.

Λίγο αργότερα, βέβαια, ο Γιόνας Χόφμαν έχασε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της χρονιάς, αδυνατώντας να σκοράρει προ κενής εστίας, με τον Χίντερεγκερ να αποσοβεί το γκολ με απίστευτη επέμβαση με το πόδι.

ΑΪΝΤΡΑΧΤ (Άντολφ Χίτερ): Tραπ, Τουρέ, Άμπραχαμ (74' Χασέμπε), Χίντερεγκερ, Εντικά (83' Κορ), Ιλσάνκερ (74' Τσάντλερ), Σο (46' Αντρέ Σίλβα), Ρέντε, Κόστιτς, Κάμαντα (78' Γκατσίνοβιτς), Ντοστ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (Mάρκο Ρόζε): Ζόμερ, Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπαϊνί (78' Βεντ), Στρεμπλ, Χόφμαν, Νόιχαους (90' Μπένες), Πλεά (90' Γιάντσε), Εμπολό (78' Στιντλ), Τουράμ (66' Χέρμαν).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Μαΐου

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (54' Σεντβάι / 43' Στέφεν, 90+1' Γκίντσεκ)

Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-0 (29' Χάαλαντ, 45' 63' Γκερέιρο, 49' Αζάρ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν 0-0

Χόφενχαϊμ - Χέρτα 0-3 (58' αυτ. Ακπογκούμα, 60' Ιμπίσεβιτς, 74' Κούνια)

Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1 (77' Πόουλσεν / 34' Γκούλντε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ 1-3 (81' Αντρέ Σίλβα / 1' Πλεά, 7' Τουράμ. 73' πεν. Μπενσεμπαϊνί)

Κυριακή 17 Μαΐου

Κολωνία - Μάιντς (16:30)

Ουνιόν Βερολίνου - Μπάγερν (19:00)

Δευτέρα 18 Μαΐου

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερν Λεβερκούζεν (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Bundesliga: Με μάσκες έφτασαν στο γήπεδο οι παίκτες για το Ντόρτμουντ - Σάλκε
Ντόρτμουντ - Σάλκε: Αποστάσεις, μάσκες και γάντια στους πάγκους των ομάδων
Bundesliga: Το άχαρο άδειο κίτρινο τείχος στο Ντόρτμουντ - Σάλκε
Ντόρτμουντ - Σάλκε: Ο Χάαλαντ το πρώτο γκολ στην εποχή του κορονοϊού
TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ