ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπάγερν 0-3: Ο Ριμπερί έστειλε μήνυμα στην Ντόρτμουντ

Bayern's Franck Ribery celebrates after scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1. FC Nuremberg in Munich, Germany, Saturday, Dec. 8, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Franck Ribery celebrates after scoring his side's third goal during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and 1. FC Nuremberg in Munich, Germany, Saturday, Dec. 8, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Με τον Ριμπερί ασταμάτητο και τον Ραφίνια να σκοράρει με αριστουργηματικό τρόπο στο 90', η Μπάγερν πέρασε άνετα από το Ντίσελντορφ επικρατώντας 3-0 της Άιντραχτ και έμεινε στο -6 από την Ντόρτμουντ (VIDEOS).

H Ντόρτμουντ είναι σαρωτική (έχει απολογισμό 13 νίκες - 3 ισοπαλίες - 1 ήττα) και καλπάζει προς τον πρώτο της τίτλο πρωταθλήτριας μετά το 2012, όμως η Μπάγερν δείχνει αποφασισμένη να την... προλάβει και να κόψει πρώτη εκείνη το νήμα στο φινάλε.

Πώς; Το απόγευμα του Σαββάτου οι Βαυαροί πανηγύρισαν την πέμπτη διαδοχική νίκη τους και μάλιστα σε μία από τις πιο "αφιλόξενες" έδρες της Bundesliga, την "Commerzbank Arena".

Θύμα τους η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με την ομάδα του Νίκο Κόβατς να επικρατεί με το πειστικό 3-0 έχοντας σε μεγαλη βραδιά τον Φρανκ Ριμπερί που πέτυχε τα δύο πρώτα της γκολ.

Στο 35' εκμεταλλεύτηκε την άψογη συνεργασία των Μίλερ και Λεβαντόβσκι για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 79' τροφοδοτήθηκε από τον Κίμιχ και με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή που χτύπησε πρώτα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού έκανε το 2-0.


Το κερασάκι στην τούρτα ήταν πάντως το τρίτο γκολ των πρωταθλητών Γερμανίας στο 90', με τον Μίλερ να περνάει τη μπάλα στον Ραφίνια και εκείνον να "κρεμάει" τον Τραπ με μία θεαματική λόμπα από θέση δεξιά εκτός περιοχής!

Με το αποτέλεσμα αυτό η Μπάγερν άφησε πίσω της τρεις βαθμούς την 3η Γκλάντμπαχ και πλέον έχει ως μεγάλο στόχο στο δεύτερο γύρο να προσπεράσει την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ από την οποία υπολείπεται έξι βαθμούς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

Ντόρτμουντ - Γκλάντμπαχ 2-1 (42' Σάντσο, 54' Ρόις)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Ανόβερο - Φορτούνα 0-1 (90'+2' Φινκ)

Λειψία - Βέρντερ 3-2 (22' Κλόστερμαν, 44' Βέρνερ, 87' Μπρούμα / 67' Κρούζε, 77' Σάρτζεντ)

Λεβερκούζεν - Χέρτα 3-1 (6' Φόλαντ, 23', 49' Χάβερτς / 26' Τορουναριγκά)

Νυρεμβέργη - Φράιμπουργκ 0-1 (19' Γκίλντε)

Στουτγκάρδη - Σάλκε 1-3 (76' Γκονσάλες / 10' Σκρζίμπσκι, 70' Σανέ, 78' Κουτούτσου)

Άιντραχτ - Μπάγερν 0-3 (35' 79' Ριμπερί, 89' Ραφίνια)

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ (16:30)

Χόφενχαϊμ - Μάιντς (19:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA

Photo Credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ