ΓΑΛΛΙΑ

Πρώτο φαβορί για εθνική Γαλλίας ο Ζιντάν

Real Madrid manager Zinedine Zidane walks across the field before the team's International Champions Cup soccer match against the Manchester City Wednesday, July 26, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong)
Real Madrid manager Zinedine Zidane walks across the field before the team's International Champions Cup soccer match against the Manchester City Wednesday, July 26, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong) AP PHOTO/JAE C. HONG

Η "Mundo Deportivo" αποκαλύπτει πως ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν αποκλείεται να αποχωρήσει απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2018 για χάρη της εθνικής Γαλλίας.

Η Γαλλία, χάρη στη νίκη επί της Λευκορωσίας, πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Παρ' όλα αυτά, η μέτρια εικόνα των "τρικολόρ" κατά τη διάρκεια της προκριματικής φάσης προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια τόσο στους διοικούντες την Ομοσπονδία όσο και στον κόσμο.

Το μέλλον του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο θεωρείται αβέβαιο, παρά το γεγονός πως ο έμπειρος τεχνικός έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Η ήττα στον τελικό του Euro απ' την Πορτογαλία κλόνισε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του Ντεσάμπ, ενώ, όπως προείπαμε, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της Γαλλίας στα προκριματικά ήρθαν να ενισχύσουν την άποψη πως ίσως χρειάζεται μία αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη " Mundo Deportivo", σε περίπτωση που οι διοικούντες τη Γαλλική Ομοσπονδία προβούν σε μία τέτοια απόφαση, πρώτο φαβορί για να διαδεχθεί τον Ντεσάμπ είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παρουσιάσει μία πολύ καλή εικόνα την τελευταία διετία στους "μερένγκες", τους οποίους και οδήγησε στην κατάκτηση δύο σερί Champions League, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο 44χρονος τεχνικός είναι... ακλόνητος, ωστόσο μία πρόταση απ' την εθνική ομάδα της χώρας του δεν πρόκειται να τον αφήσει ασυγκίνητο, αφού όπως έχει τονίσει κατά το παρελθόν, θα ήθελε κάποια στιγμή να αναλάβει τη Γαλλία, με την οποία έζησε σπουδαίες στιγμές ως ποδοσφαιριστής. Βέβαια, ο ίδιος, δεν πρόκειται να πάρει δημόσια θέση, αφού είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της Ρεάλ. Πάντως, το ενδεχόμενο να καθίσει στον πάγκο των "τρικολόρ" συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αφού χαίρει της εκτίμησης τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των φιλάθλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συμβόλαιο με τη Ρεάλ ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και -προς το παρόν- δεν έχει υπάρξει κάποια συζήτηση για την ανανέωσή του, παρά το γεγονός πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ πιστεύει στις δυνατότητές του. Σε περίπτωση που τελικά ο "Ζιζού" αποφασίσει να αποχωρήσει απ' το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", τότε φαβορί για να τον διαδεχθεί στον πάγκο της Ρεάλ είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ.

Photo Credits: AP Photo/Jae C. Hong

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ