ΓΑΛΛΙΑ

"Πόλεμος" και ειρωνείες Εμπαπέ - Ασού Εκοτό στο twitter

"Πόλεμος" και ειρωνείες Εμπαπέ - Ασού Εκοτό στο twitter
AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ο Μπενουά Ασού Εκοτό εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον της Γαλλίας, μέσω twitter αυτήν τη φορά, για να πάρει "πληρωμένη" απάντηση από τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Μπενουά Ασού Εκοτό αποτελεί μία από τις πιο εκκεντρικές φιγούρες του ποδοσφαίρου αυτήν τη στιγμή, έχοντας κατά καιρούς προκαλέσει με δηλώσεις του. Άλλοτε πιο... αναίμακτες, όπως το ότι δεν του αρέσει το... ποδόσφαιρο, και άλλοτε πιο "πύρηνες", με τη Γαλλία συνήθως στο στόχαστρο.

Ο 33χρονος αριστερός μπακ έχει υποστηρίξει ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 υπήρχαν περισσότεροι παίκτες γεννημένοι στη Γαλλία που έπαιζαν εναντίον των "τρικολόρ" από όσους έπαιζαν με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, ενώ είχε δηλώσει και πως "όταν η εθνική ομάδα φέρει κάποιο κακό αποτέλεσμα, αρχίζουν να λένε ότι υπάρχουν πολλοί μαύροι, πολλοί μουσουλμάνοι και όλα αυτά. Δεν μου αρέσει. Δεν υπάρχει νόημα για μένα να αγωνιστώ σε τέτοια χώρα".

Το τελευταίο "χτύπημά" του ήρθε μέσα από το twitter, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι το "πυροδότησε". Μέσα από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, ο ποδοσφαιριστής της Μες έγραψε με σκωπτικό τρόπο: "Εσείς οι Ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές με αφρικανικές ρίζες, που έχετε την Αφρική στην καρδιά σας και θέλετε να βοηθήσετε το άθλημα στην Αφρική μπλα μπλα μπλα, ενώ σπεύδετε να αγωνιστείτε για ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, με κάνετε να γελάω. Αλλά αυτές είναι οι προθέσεις σας...".

Η απάντηση ήρθε από τη 2η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος μία ημέρα μετά χρησιμοποίησε το ίδιο μέσο και σχεδόν τα ίδια λόγια για να περάσει στην αντεπίθεση.

Ο 19χρονος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική Γαλλίας έχοντας καταγωγή από το Καμερούν από τον πατέρα του (όπως και ο Ασού Εκοτό) και από την Αλγερία από τη μητέρα του, έγραψε:

"Εσείς οι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που έχετε την Αφρική στην καρδιά σας και θέλετε να βοηθήσετε το άθλημα στην Αφρική μπλα μπλα μπλα, ενώ παλεύεται με συμπαίκτη σε διεθνή αγώνα το 2014, με κάνετε να γελάω. Αλλά αυτές είναι οι αξίες σας...".

Μάλιστα, χρησιμοποίησε μία φωτογραφία με τον Ασού Εκοτό να χτυπάει τον συμπαίκτη του στο Καμερούν Μπενζαμέν Μουκαντζό στη διάρκεια του αγώνα με την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ