ΓΑΛΛΙΑ

Πέθανε ο επί 43 χρόνια ιδιοκτήτης της Μονπελιέ

Montpellier's President Louis Nicollin thanks supporters after Montpellier defeated Auxerre 2-1 and won its first title in the French League one soccer championship, at the Abbe Deschamps stadium in Auxerre, central France, Sunday, May 20, 2012. (AP Photo/Thibault Camus)
Montpellier's President Louis Nicollin thanks supporters after Montpellier defeated Auxerre 2-1 and won its first title in the French League one soccer championship, at the Abbe Deschamps stadium in Auxerre, central France, Sunday, May 20, 2012. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Ο ιδιοκτήτης της Μονπελιέ από το 1974, Λουί Νικολέν, υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του ανήμερα των 74ων γενεθλίων του.

Θλίψη στο γαλλικό ποδόσφαιρο, αφού ο μακροβιότερος παράγοντάς του, ο ιδιοκτήτης της Μονπελιέ, Λουί Νικολέν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ανήμερα των γενεθλίων του, ο ιδιόρρυθμος Γάλλος επιχειρηματίας υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου έχασε τη μάχη.

Ο Νικολέν βρισκόταν στο "τιμόνι" της Μονπελιέ από το 1974, όταν ανέλαβε την προεδρία στο ερασιτεχνικό σωματείο της πόλης και μέσα σε οκτώ σεζόν το ανέβασε στη Ligue 1. Το 1989 έγινε ο μοναδικός μέτοχος του συλλόγου και την επόμενη σεζόν πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο του, το Κύπελλο Γαλλίας. Το 2012, η Μονπελιέ σόκαρε τον πλανήτη, όταν κατάφερε να κρατήσει από κάτω της για μία ολόκληρη σεζόν την Παρί Σεν Ζερμέν των Αράβων και να στεφθεί πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Ο Νικολέν, ο οποίος συχνά έκανε παρεξηγήσιμες δηλώσεις που γίνονταν πρωτοσέλιδο, είχε χτίσει μία "αυτοκρατορία" αποκομιδής σκουπιδιών και εργοστασιακών αποβλήτων στην πόλη, με συνέπεια να θεωρείται πανίσχυρος επιχειρηματίας. Μάλιστα, έγινε πρωταγωνιστής και σε δύο κόμικ που εκδόθηκαν το 2011 και το 2012 και παρουσίαζαν ιστορίες από τη επεισοδιακή ζωή και την καριέρα του.

Photo credits: AP Photo/Thibault Camus

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ