ΓΑΛΛΙΑ

Παρί - Σεντ Ετιέν 1-0: Κυπελλούχος με υπογραφή Νεϊμάρ

PSG's Neymar celebrates after scoring his sides first goal during the French Cup soccer final match between Paris Saint Germain and Saint Etienne at Stade de France stadium, in Saint Denis, north of Paris, Friday July 24, 2020. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Neymar celebrates after scoring his sides first goal during the French Cup soccer final match between Paris Saint Germain and Saint Etienne at Stade de France stadium, in Saint Denis, north of Paris, Friday July 24, 2020. (AP Photo/Francois Mori) AP

Η Παρί Σεν Ζερμέν με γκολ του Νεϊμάρ επικράτησε 1-0 της σκληροτράχηλης Σεντ Ετιέν χάρη σε γκολ του Νεϊμάρ και κατέκτησε το 13ο Κύπελλο Γαλλίας στην ιστορία της.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πανηγύρισε την κατάκτηση του 13ου Κυπέλλου Γαλλίας, αφού κέρδισε στο Σεντ-Ντενί την Σεντ Ετιέν με σκορ 1-0. Ο ήρωας της ομάδας του Τούχελ ήταν ο Νεϊμάρ, ο οποίος σκόραρε στο 14ο λεπτό. Οι Στεφανουά ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και ενώ έμειναν με δέκα παίκτες έδωσαν τον δικό τους αγώνα βάζοντας δύσκολα στους πρωταθλητές.

Οι Παριζιάνοι δεν έπιασαν το 100% της απόδοσής τους στο πρώτο τους παιχνίδι μετά την καραντίνα, όπως ήταν φυσικό, αλλά έκαναν όσα έπρεπε απέναντι σε μία Σεντ Ετιέν, η οποία έψαξε την έκπληξη. Ανησυχία επικρατεί για τον Εμπαπέ που αποχώρησε τραυματίας από το ματς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ωραίο ρυθμό και την Σεντ Ετιέν να μην δείχνει τη διάθεση να κλειστεί πίσω ψάχνοντας να φτιάξει παιχνίδι. Στο 5ο λεπτό ο Μπουανγκά μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Ωστόσο, η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν εκείνη που πανηγύρισε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 14ο λεπτό ο Εμπαπέ πέρασε τους πάντες, σούταρε, δεν βρήκε δίχτυα σε πρώτη φάση και ο Νεϊμάρ πήρε το ριμπάουντ γράφοντας το 1-0.

Στη συνέχεια η Σεντ Ετιέν πάτησε γκάζι με τον Μπουανγκά να πρωταγωνιστεί δοκιμάζοντας αρκετές φορές τις ικανότητες του Κέιλορ Νάβας, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο όταν χρειάστηκε. Στο 26ο λεπτό ήταν η στιγμή που σημάδεψε το παιχνίδι. Ο Περέν έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Εμπαπέ με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Αφού ο διαιτητής μοίρασε κίτρινες κάρτες, μετά από εξέταση VAR ο Περέν είδε την κόκκινη κάρτα. Την ίδια ώρα ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο. Γι' αρκετό διάστημα, ποδόσφαιρο δεν παιζόταν σε καμία περίπτωση, με τον διαιτητή να καλεί τους αρχηγούς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Παρί είχε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Ο Νεϊμάρ εκτέλεσε φάουλ, το οποίος απέκρουσε ο Μουλέν, ενώ στη συνέχεια απέκρουσε σουτ του Ικάρντι μετά από ωραία πάσα του Βραζιλιάνου.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα με τον ρυθμό να μειώνεται. Παρά το γεγονός ότι η Σεντ Ετιέν αγωνιζόταν με δέκα παίκτες δεν παρέδωσε τα όπλα. Εκεί που η Παρί έδειχνε εφησυχασμένη, ανέβασε στροφές ξαφνικά και απείλησε πρώτα με τον Ντι Μαρία (58') και έπειτα με τον Παρέδες (59').

Η Σεντ Ετιέν προσπάθησε να γίνει απειλητική με τον Μπουντμπούζ να ψάχνει με σέντρες να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των Παριζιάνων. Εφόσον όμως δεν έκανε κλασική ευκαιρία, η Παρί πήρε τον έλεγχο του αγώνα ξανά.

Η ομάδα του Τούχελ είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε την μπάλα και όποτε της δινόταν ευκαιρία ενοχλούσε τον γκολκίπερ της Σεντ Ετιέν, με τον Παρέδες στο 73ο λεπτό να χάνει ευκαιρία απέναντι στον Μουλέν να κλειδώσει το ματς.

Οι Στεφανουά ρίσκαραν με τον Πουέλ να περνάει τον Γκρασό, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική. Η Σεντ Ετιέν πίεσε το τελευταίο πεντάλεπτο, όμως ξανά, δεν απείλησε ουσιαστικά τον Νάβας και ως εκ τούτου το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Παρί (Τούχελ):Νάβας, Μπάκερ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Κέρερ (20' Νταγκμπά), Νεϊμάρ, Γκέγιε, Παρέδες (75' Βεράτι), Ντι Μαρία, Εμπαπέ (33' Σαράμπια), Ικάρντι

Σεντ-Ετιέν (Πουέλ):Μουλέν, Ντεμπουσί (83' Κρασό), Περέν, Φοφανά, Κολοτζιέτζακ, Μ'Βίλα, Καμαρά (46' Νεγιού), Μασόν (34΄Μουκουντί), Μπουντεμπούζ (75' Νορντέν), Μπουάνγκα, Αμουμά (46' Καζρί)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ