ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν-Ζερμέν - Γκινγκάμπ 9-0: "Εκδίκηση" για τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ

PSG's Kylian Mbappe, 3rd left, celebrates after scoring his side's third goal during the League One soccer match between Paris Saint Germain and Guingamp at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe, 3rd left, celebrates after scoring his side's third goal during the League One soccer match between Paris Saint Germain and Guingamp at the Parc des Princes stadium in Paris, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν ξέχασε τον αποκλεισμό για το Coupe de la Ligue και πήρε εκδίκηση από την Γκινγκάμπ, την οποία συνέτριψε με 9-0 (!) στη γαλλική πρωτεύουσα. Χατ-τρικ οι Εμπαπέ και Καβάνι, δύο γκολ ο Νεϊμάρ, ένα ο Μενιέ απέναντι στην ουραγό της Ligue 1.

Στις 9 Ιανουαρίου η Παρί Σεν-Ζερμέν γνώριζε στην έδρα της αποκλεισμό-"σοκ" από την Γκινγκάμπ για το Coupe de la Ligue, καθώς ηττήθηκε (1-2) από την ουραγό της Ligue 1 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση του γαλλικού Λιγκ Καπ μετά από πέντε διαδοχικές κατακτήσεις του τροπαίου!

Το γόητρο της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας "τσαλακώθηκε" και η απάντηση δόθηκε. Η πρωτοπόρος της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος πήρε εκδίκηση με εμφατικό τρόπο.

Συνέτριψε την Γκινγκάμπ με 9-0 (!). Χατ-τρικ πέτυχαν για τους Παριζιάνους οι Κιλιάν Εμπαπέ και Έντινσον Καβάνι, δύο γκολ ο Νεϊμάρ - συνολικά οκτώ από τα εννιά η τριάδα - και ο Τομά Μενιέ απλά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Γάλλος είναι ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος την τρέχουσα σεζόν με 17 γκολ, τον ακολουθεί ο Ουρουγουανός με 14 κι έπειτα ο Βραζιλιάνος με 13 (τόσα έχει κι ο Νικολά Πεπέ της Λιλ). Αυτή είναι και η πρώτη φορά που πετυχαίνει η Παρί εννιά γκολ στην έδρα τους σε ματς πρωταθλήματος.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα (76' Τιάγκο Σίλβα), Μαρκίνιος, Μπερνάτ (67' Κουρζαουά), Ντάνι Άλβες, Βεράτι (19' Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Καβάνι, Ντι Μαρία, Εμπαπέ.

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ: Κεγιάρ, Ικοκό, Κερμπρά, Εμποά Εμποά, Ρεμπόσο, Πίρι, Ντιντό, Ντο (56' Μπλας), Τουράμ, Εν'Γκμπακοτό (73' Τζιλομποτζί), Μεντί (57' Ροντελέν)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ