ΓΑΛΛΙΑ

Ολά: "Παίζουν όλοι εκτός από την Ligue 1, πεθαίνει το γαλλικό ποδόσφαιρο"

Ολά: "Παίζουν όλοι εκτός από την Ligue 1, πεθαίνει το γαλλικό ποδόσφαιρο"
AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Ο πρόεδρος της Λιόν δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση για διακοπή της Ligue 1 που άφησε εκτός Ευρώπης την ομάδα του και μιλάει για καταστροφή, ενώ απειλεί και με μηνύσεις.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα επανεκκινήσουν μέσα στον Ιούνιο έστω και μετ'εμποδίων λόγω κορονοιού, όμως η Γαλλία δεν είναι μέσα σε αυτά.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να διακοπεί κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι τον Σεπτέμβριο και έτσι η διοργανώτρια ποδοφαιρική αρχή ανακοίνωσε το πρόωρο φινάλε στις δύο πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες.

Μεγάλες κερδισμένες ήταν η Παρί, που πανηγύρισε το 7ο πρωτάθλημα την τελευταία οκταετία, καθώς επίσης και η Μαρσέιγ και Ρεν που εξασφάλισαν έξοδο στο Champions League, ενώ μεγάλες χαμένες ήταν η Τουλούζ που υποβιβάστηκε μετά από 17 σερί χρόνια στη μεγάλη κατηγορία αλλά και η Λιόν.

Οι "λιονέ", που σάρωσαν στους τίτλους την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, έμειναν στην 7η θέση και αποκλείστηκαν από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, με τις αντιδράσεις τους να είναι έντονες κατά της απόφασης.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του Ζαν-Μισέλ Ολά στην "Equipe", με τον πρόεδρο της Λιόν να κάνει λόγο για οικονομική καταστροφή του πρωταθλήματος και να απειλεί με μηνύσεις.

Ολά: "Παίζουν όλοι εκτός από την Ligue 1, πεθαίνει το γαλλικό ποδόσφαιρο"
AP PHOTO/CLAUDE PARIS, FILE

"Δέκα χώρες αποφάσισαν να ξαναρχίσουν, εμείς είμαστε σε λάθος δρόμο, όμως ίσως να μην είναι πολύ αργά να δοκιμάσουμε την αλλαγή. Έχουμε περιθώριο μέχρι τα τέλη Αυγούστου και ίσως τις αρχές Σεπτεμβρίου για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα.

Έχω κάνει έναν μικρό υπολογισμό, οι οικονομικές απώλειες για το γαλλικό ποδόσφαιρο είναι της τάξης των 700.000.000 ευρώ εξαιτίας αυτής της απόφασης. Την προηγούμενη σεζόν, το πρωτάθλημα έφερε 409.000.000 ευρώ από οικονομικούς συνεργάτες και χορηγούς.

Η απώλεια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι 250 με 300 εκατομμύρια ευρώ. Οι απώλειες από τα εισιτήρια είναι περίπου 20 εκατομμύρια. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν μπορεί να οδηγήσουν το γαλλικό ποδόσφαιρο σε μία καταστροφική κατάσταση", τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Λιόν, για να προσθέσει τα εξής:

"Η Λιόν επιφυλάσσεται για το δικαιώμά της να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης για το πρόωρο φινάλε στο πρωτάθλημα και να ζητήσει αποζημίωση, επειδή η ζημιά για το σύλλογο είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ