ΓΑΛΛΙΑ

Ο Τόνι Πάρκερ μπαίνει στη Λιόν

Ο Τόνι Πάρκερ μπαίνει στη Λιόν

Ο πρόεδρος της Βιλερμπάν, Τόνι Πάρκερ, μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της Λιόν. Η απάντηση του Ζαν-Μισέλ Ολά σε ερώτηση για το εάν μπορεί ο Γάλλος πρώην σταρ των Σπερς να τον διαδεχθεί στην προεδρία της ποδοσφαιρικής ομάδας και το νέο γήπεδο μπάσκετ.

Είσοδος στο ποδόσφαιρο για τον Τόνι Πάρκερ. Ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ-Ολά, ανακοίνωσε ότι ο 37χρονος Γάλλος πρώην σταρ του NBA με τη φανέλα των Σπερς και νυν πρόεδρος της Βιλερμπάν μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομάδας.

"Μέσα στο Μάρτιο θα ενταχθεί στο OL Groupe. Είναι μια απόφαση που ελήφθη τη Δευτέρα στο διοικητικό συμβούλιο. Αρχικά θέλω να πω ότι υπάρχει μια συνεργασία με τον Τόνι Πάρκερ στο μπασκετικό κομμάτι.

Οι απόψεις μας συγκλίνουν ως προς το τι πρέπει να κάνουμε για να βρίσκονται οι δυο ομάδες σε πλέον υψηλό επίπεδο από άποψη οργάνωσης και κεφαλαιακών επενδύσεων. Συμμετέχει στον τομέα των επενδύσεων που κάνουμε σε ΗΠΑ και Κίνα. Από πρέσβης της ομάδας, γίνεται συνεργάτης πλέον", υποστήριξε ο πρόεδρος της Λιόν.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΚΕΡ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΟΝ;

Είναι μια εξέλιξη που προδιαγράφει τη διαδοχή του Ζαν-Μισέλ Ολά από τον Τόνι Πάρκερ; Ο 70χρονος πρόεδρος των γκον εμφανίστηκε μάλλον αινιγματικός.

"Έχει προφίλ. Αλλά για να είσαι πρόεδρος της Λιόν πρέπει να είσαι ικανός να διαχειριστείς μεγάλα ποσά. Είναι μια θέση ευθύνης, δεν είναι ο διορισμός ενός γενικού διευθυντή στο κράτος", υποστήριξε αρχικά.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΡΚΕΡ - ΟΛΑ

Τι περιλαμβάνει η επόμενη ημέρα της συνεργασίας Τόνι Πάρκερ και Μισέλ Ολέ; Πρώτος στόχος σύμφωνα με την κορυφαία γαλλική εφημερίδα, Equipe, είναι να κατασκευαστεί ένα νέο γήπεδο μπάσκετ για τη Βιλερμπάν στο Ντεσίν-Σαρπιέ δίπλα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Λιόν.

Στόχος είναι να είναι έτοιμο το 2023 και από τότε και στο εξής να φιλοξενεί τα ποδοσφαιρικά της παιχνίδια η μπασκετική ομάδα. Το τρέχον γήπεδο, Αστρομπάλ, κατασκευάστηκε το 1995.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ