ΓΑΛΛΙΑ

Ο απίστευτος πόλεμος Εβρά - Ντιγκαρί και τα... γεννητικά όργανα του Ζιντάν

Olympique Marseille new player Patrice Evra, reacts during a his presentation press conference, in Marseille, southern France, Thursday, Jan. 26, 2017. Marseille has signed veteran left back Patrice Evra from Italian champion Juventus, the French club's first significant signing under its new ownership. (AP Photo/Claude Paris)
Olympique Marseille new player Patrice Evra, reacts during a his presentation press conference, in Marseille, southern France, Thursday, Jan. 26, 2017. Marseille has signed veteran left back Patrice Evra from Italian champion Juventus, the French club's first significant signing under its new ownership. (AP Photo/Claude Paris) AP

Ο Πατρίς Εβρά ξεσπάθωσε εναντίον του Κριστόφ Ντιγκαρί λόγω της κριτικής του πρώην πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τις... τρίχες του Ζιντάν στις προσβολές του. Η απάντηση του Ντιγκαρί (video)!

Ο Πατρίς Εβρά επέστρεψε στη Γαλλία για το πρότζεκτ της Μαρσέιγ, ως ένας από τους "ακρογωνιαίους λίθους" στην προσπάθεια αλλαγής πλεύσης μετά από την εξαγορά της ομάδας από τον Φρανκ Μακόρτ.

Η εμπειρία του πρώην αρχηγού της εθνικής Γαλλίας δεν ήταν αρκετή για να τον διασώσει από την κριτική, αφού η απόδοσή του δεν είναι καλή, έστω κι αν οι Μασσαλοί βρίσκονται κοντά στην επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ένας από τους επικριτές του 35χρονου αριστερού μπακ είναι ένας πρώην διεθνής Γάλλος της Μαρσέιγ, ο οποίος έχει πανηγυρίσει μεταξύ άλλων το Παγκόσμιο Κύπελλο 1998 και το Euro 2002. Ο λόγος για τον Κριστόφ Ντιγκαρί, ο οποίος μέσα από την εκπομπή του στο "SFR Sport", φέρεται να έχει ξεσπαθώσει αρκετές φορές εναντίον του Εβρά.

Ο τελευταίος βρήκε βήμα για να απαντήσει στον άλλοτε διεθνή επιθετικό και μάλιστα με έναν κοινό πρώην συμπαίκτη τους. Ο Γουιλιάμ Γκαλάς, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή "Transversales" στο ίδιο μέσο, υπήρξε συμπαίκτης του Ντιγκαρί στη Μαρσέιγ και στην εθνική Γαλλίας, ενώ με τον Εβρά συνυπήρξαν στην άμυνα των "τρικολόρ" από το 2004 μέχρι το 2010.

Μιλώντας για μία σειρά από θέματα, κάποια στιγμή, ο Εβρά έφερε μόνος του τη συζήτηση στον Ντιγκαρί, τον οποίο, μάλιστα, αποκάλεσε ειρωνικά "Ντουαρίγκ", όπως είχε κάνει στο παρελθόν και με άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου που δεν... χωνεύει (ο Λουί Φερναντέζ είχε γίνει "Φερναντέλ" και ο Ρολάν Κουρμπίς είχε γίνει "Τουρνβίς").

"Ο αδερφός μού μου είπε ότι 'πρέπει να κανονίσεις τον... Ντουαρίγκ'. Εργάζεται μαζί σου. Ξέρεις για ποιον μιλάω, τον Ντουαρίγκ, αλλά δεν λέω το πραγματικό όνομά του. Ντουαρίγκ, εάν έχεις πρόβλημα μαζί μου, έλα στη Μασσαλία να μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε, μην ανησυχείς", είπε αρχικά, κάνοντας τον Γκαλάς να τον κοιτά με ένα απορημένο βλέμμα, αφού αρχικά δεν κατάλαβε ποιον εννοούσε.

Στη συνέχεια, ο Εβρά έγινε ακόμα πιο επιθετικός και έφερε στην κουβέντα τα... γεννητικά όργανα του Ζιντάν: "Τον σέβομαι, είναι πρωταθλητής κόσμου, πρωταθλητής Ευρώπης. Αλλά νομίζω ότι είναι κι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που γνωρίζει τον αριθμό των ηβικών τριχών που έχει ο Ζινεντίν Ζιντάν στα... οικογενειακά κειμήλια".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΓΚΑΡΙ

Η απάντηση του 45χρονου βετεράνου ήρθε μέσα από εκπομπή του "RMC" και κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

"Απέτυχε να μας κάνει να ονειρευτούμε στο τερέν, προσπαθεί όμως να μας κάνει να γελάσουμε εκτός. Νομίζω ότι για ακόμα μία φορά είχε μία εμφάνιση ανάλογες με αυτές που έχει στη Μαρσέιγ, η μία χειρότερη από την άλλη. Με κάθε σπριντ έρχεται και πιο πίσω. Χρειάζεται 4-5 σέντρες για να ευστοχήσει. Είναι ευκολότερο να προσβάλλεις δημοσιογράφους ή πρώην παίκτες από το να αποδώσεις στον αγωνιστικό χώρο. Κανείς δεν ξεγελιέται πλέον, γίνεται ολοένα και πιο τραγικός τελειώνοντας την καριέρα του. Με ενοχλεί ειδικά για τη Μαρσέιγ και τους οπαδούς της. Είναι ένας ηγέτης της μπούρδας. Αυτός είναι ο ηγέτης του πλάνου πρωταθλήματος της Μαρσέιγ; Τραγικός".

"Θυμηθείτε, αυτό το αγόρι ήταν ο σπουδαίος αρχηγός της εθνικής Γαλλίας που δεν βγήκε από το πούλμαν στην Κνίσνα (σ.σ. αναφέρεται στα όσα έγιναν με την απεργία των Γάλλων διεθνών κατά το Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική) . Έχοντας ντροπιάσει τον κόσμο της Γαλλίας, θα ήταν καλύτερα να δείξει ταπεινότητα. Το ότι κριτικάρει την καριέρα και τα σχόλιά μου προσβάλλοντας με δεν καλύπτει τις κακές εμφανίσεις του. Είμαι αντικειμενικός, αναλύω τις εμφανίσεις του και θα συνεχίσω. Όταν κάνει ένα καλό ματς, θα είμαι ο πρώτος που θα το φωνάξω, αλλά ακόμα περιμένω".

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ