ΓΑΛΛΙΑ

Ντοσεβί: "Δεν θα κάτσω να βλέπω τον Νεϊμάρ να παίζει"

From left, Marseille's midfielder Mathieu Valbuena, Valenciennes' midfielder Matthieu Dossevi and Marseille's forward Billel Omrani challenge the ball during their French League one soccer match in Valenciennes, northern France, Sunday, Sept. 30, 2012. (AP Photo/Michel Spingler)
From left, Marseille's midfielder Mathieu Valbuena, Valenciennes' midfielder Matthieu Dossevi and Marseille's forward Billel Omrani challenge the ball during their French League one soccer match in Valenciennes, northern France, Sunday, Sept. 30, 2012. (AP Photo/Michel Spingler) AP

Ο Ματιέ Ντοσεβί ρωτήθηκε για τον Νεϊμάρ πριν την αναμέτρηση της Μετς με την Παρί Σεν Ζερμέν και υποστήριξε πως ο Βραζιλιάνος είναι αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάτσει απλά να τον βλέπει να παίζει.

Ο Τογκολέζος διεθνής εξτρέμ της Μετς μίλησε στην βελγική ιστοσελίδα " sudinfo.be" και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την επιστροφή του στο γαλλικό πρωτάθλημα και την επικείμενη αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν του Νεϊμάρ.

"Είναι ξεκάθαρο πως το πλαίσιο του πρωταθλήματος δεν απέχει πολύ από αυτό που άφησα πριν τρία χρόνια, ωστόσο νομίζω πως άλλαξα μετά την παρουσία μου σε Ελλάδα και Βέλγιο. Θα γίνω 30 αυτή τη σεζόν, όμως ποτέ δεν ένιωσα τόσο γαλήνιος. Πιστεύω ότι κέρδισα εμπειρία με την Σταντάρ Λιέγης και τον Ολυμπιακό, έπαιξα σε γεμάτα στάδια με την πίεση στο μάξιμουμ για τρεις σερί σεζόν. Ανυπομονώ να δείξω στη λίγκα τι παίκτης έγινα. Ειλικρινά ποτέ δεν είχα τέτοια αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες μου", τόνισε αρχικά ο Ντοσεβί που ρωτήθηκε για τις δυσκολίες του αγώνα κόντρα στους Παριζιάνους.

"Σε ένα ματς όπως αυτό δεν έχεις τίποτα να χάσεις και σε περίπτωση ενός θετικού αποτελέσματος, δημιουργείται κάτι δυνατό για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Ξέρουμε πως θα χρειαστεί να ξοδέψουμε μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Σε τέτοια ματς, όλα όσα συνδέουν ένα σύνολο μπορεί να πολλαπλασιαστούν μέσα στο 90λεπτο. Ένα παιχνίδι απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν ισούται με 3 και 4 διαφορετικά παιχνίδια, από άποψη εμπειρίας.

Έφτασα στη Μετς μόλις την Πέμπτη και όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα. Από μια άποψη ίσως είναι καλύτερα. Το 90% των ομάδων της λίγκας υποθέτουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε έναν βαθμό στα δύο ματς με την Παρί. Δεν στηριζόμαστε σε αυτά τα παιχνίδια για να βρούμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε προκειμένου να μείνουμε στην κατηγορία, αλλά να είστε σίγουροι πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βάλουμε δύσκολα στους αντιπάλους μας. Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη στο Γαλλία - Λουξεμβούργο...".

Όσον αφορά το γεγονός ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Νεϊμάρ, ο Τογκολέζος εξτρέμ σχολίασε σχετικά:

"Ήμουν περήφανος που αγωνίστηκα με έναν τύπο όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό, αλλά δε νομίζω ότι ένας παίκτης μπορεί να είναι περήφανος επειδή αγωνίζεται κόντρα σε έναν άλλο. Κι ας είναι ο Νεϊμάρ. Αυτό δεν με σταματά από το να απολαμβάνω την ποιότητα των κορυφαίων παικτών και ο Νεϊμάρ είναι αναμφισβήτητα ένας από αυτούς. Αλλά δεν θα κάτσω απλά να τον βλέπω να παίζει. Στο παιχνίδι είναι έντεκα εναντίον έντεκα και προσωπικά είμαι έτοιμος να πάω σε πόλεμο! Μετά το τέλος του αγώνα δεν έχω πρόβλημα να ανταλλάξω φανέλες με έναν παίκτη της Παρί, γιατί θα είναι μια όμορφη ανάμνηση. Αλλά αυτό θα γίνει στα αποδυτήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι θέμα σεβασμού στους οπαδούς μας".

Για τις μέρες που μεσολάβησαν μέχρι τη μεταγραφή του στη Μετς και το διάστημα που δούλεψε με τον Σα Πίντο, ο Ντοσεβί τόνισε τα εξής:

"Δεν θέλω να μιλήσω για την Σταντάρ Λιέγης τώρα. Είμαι συγκεντρωμένος στη Μετς που μου ταιριάζει, αλλά ναι η μεταγραφή ήταν στον αέρα για πολύ καιρό. Ο Σα Πίντο είναι ένας προπονητής που έρχεται κοντά με τους παίκτες του και ξέρει να επικοινωνεί. Κάποιος τον οποίο πραγματικά εκτιμώ. Λίγοι προπονητές είναι ικανοί να κινητοποιούν ένα ολόκληρο γκρουπ. Ο Σα Πίντο μπορεί να το κάνει γιατί είναι παθιασμένος".

Photo credits: (AP Photo/Michel Spingler)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ