ΓΑΛΛΙΑ

Λιόν - Παρί 1-5: Έκτος σερί τελικός Κυπέλλου με σόου Εμπαπέ

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's fourth goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Dijon, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's fourth goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Dijon, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Michel Euler) AP

Η Λιόν άνοιξε το σκορ, αλλά η Παρί ξέσπασε με πεντάρα (1-5) και προκρίθηκε για έκτη διαδοχική σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας. Σόου από τον Εμπαπέ με χατ-τρικ, Νεϊμάρ και Σαράμπια τα άλλα δύο.

Το 2015 νίκησε την Οσέρ, το 2016 νίκησε τη Μαρσέιγ, το 2017 την Ανζέ, το 2018 τη Λεζ Ερμπιέ και κατέκτησε τέσσερα διαδοχικά Κύπελλα Γαλλίας. Πέρυσι (2019) έχασε το τρόπαιο στον τελικό με τη Ρεν.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν εξασφάλισε την πρόκρισή της στον τελικό του Coupe de France για έκτη διαδοχική σεζόν. Ο ημιτελικός στο Groupama Stadium ξεκίνησε με το αριστερό για την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Έμεινε πίσω στο σκορ από τη Λιόν μόλις έντεκα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς από το γκολ του Τεριέ. Ο Κιλιάν Εμπαμπέ, ωστόσο, απάντησε άμεσα και μετά από τρία λεπτά (14') ισοφάρισε σε 1-1 έπειτα από ασίστ του Κουρζουά.

Ο Νεϊμάρ με εκτέλεση στο 64ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην Παρί, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ πέτυχε άλλα δυο γκολ για να φθάσει στο χατ-τρικ. Παρεμβλήθηκε κι ένα γκολ στου Πάμπλο Σαράμπια. Με πεντάρα και ανατροπή οι Παριζιάνοι πανηγύρισαν θριαμβευτικά την πρόκρισή τους στον τελικό του γαλλικού κυπέλλου.

Στο Σαντ ντε Φράνς το βράδυ της 25ης Απρίλη περιμένουν μία εκ των Σεντ-Ετιέν και Ρεν, οι οποίες αναμετρώνται το βράδυ της Πέμπτης.

Photo credits: AP Photo/Michel Euler

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ