ΓΑΛΛΙΑ

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Εκτόξευση στο +10 με Νεϊμάρ

PSG's Neymar celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler)
PSG's Neymar celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d'Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler) AP PHOTO/MICHEL SPINGLER

Με ηγέτη τον Νεϊμάρ που πέτυχε και τα δύο της τέρματα, η Παρί Σεν Ζερμέν έφυγε με τη νίκη (2-0) από την έδρα της Λιλ και άφησε 10 βαθμούς πίσω την πλησιέστερη διώκτριά της, Μαρσέιγ.

Την περασμένη σεζόν το "Πιερ Μορό" μετατράπηκε σε κρανίου τόπος για την Παρί Σεν Ζερμεν καθώς πήγε εκεί λίγο μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της στο Champions League από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και -εμφανώς επηρεασμένη- έφυγε με το βαρύ 1-5 απέναντι στην Λιλ.

Εκείνο το χαστούκι οι παίκτες του Τόμας Τούχελ δεν το ξέχασαν και στην πρώτη επίσκεψή τους στην έδρα των λιλουά από τότε φρόντισαν να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 που τους επέτρεψε να έχουν πλέον διψήφια διαφορά στη βαθμολογία (10 πόντοι) από την 2η Μαρσέιγ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Παριζιάνους ήταν ο Νεϊμάρ, με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό γκολ στο 28' με το οποίο άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (άπιαστο βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής) και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε σε προσπάθειά του ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Σημειώνεται μάλιστα πως ο Νεϊμάρ αφιέρωσε το δεύτερο γκολ του στον Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 41 του χρόνια μετά τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου του, όπου επέβαινε και μια από τις κόρες του.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Νις - Ρεν 1-1 (47' Ντόλμπεργκ / 81' Ταΐτ)

Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Μαρσέιγ - Ανζέ 0-0

Μονακό - Στρασμπούρ 1-3 (86' Γιόβετιτς / 40' Αζόρκε, 66' Τόμασον, 74' Μίτροβιτς)

Σεντ Ετιέν - Νιμ 2-1 (3' 34' πεν. Καζρί / 45' Φερχάτ)

Μονπελιέ - Ντιζόν 2-1 (56' Μολέ, 63' Ντελόρ / 76' Μπαλντέ)

Μπρεστ - Αμιάν 2-1 (51' Μεντί, 83' Καρντόνα / 58' πεν. Γκιρασί)

Ρεμς - Μετς 0-1 (3' Ντιαλό)

Κυριακή 26 Ιανουαρίου

Λιόν - Τουλούζ 3-0 (29' Κορνέ, 71' Ντεμπελέ, 77' Εκαμπί)

Ναντ - Μπορντό 0-1 (86' Μπριάν)

Λιλ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2 (28' 52' πεν. Νεϊμάρ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

League Cup Γαλλίας: Στον τελικό η Παρί Σεν Ζερμέν
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ