ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Τεσσάρα η Παρί, μαγεία ο Εμπαπέ

PSG's Kylian Mbappe, centre, celebrates with PSG's Julian Draxler, centre right, after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Dijon, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe, centre, celebrates with PSG's Julian Draxler, centre right, after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Dijon, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Michel Euler) AP

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με δυο γκολ, μία ασίστ και φανταστικές ντρίμπλες σήκωσε στο πόδι το Παρκ ντε Πρενς και οδήγησε την Παρί Σεν-Ζερμέν στην άνετη (4-0) νίκη επί της Ντιζόν.

Μπορεί η Μαρσέιγ να πέρασε την Παρασκευή (28/2) από τη Νιμ, αλλά η Παρί Σεν-Ζερμέν με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ συνέτριψε με 4-0 την Ντιζόν το Σάββατο (29/2) το απόγευμα και επανέφερε τη διαφορά των δυο ομάδων στους 13 βαθμούς.

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας άνοιξε το σκορ μόλις τρία λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης σε μια φάση διαρκείας με τον Πάμπλο Σαράμπια να παρεμβαίνει στην πορεία του σουτ του Μαρκίνιος και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο με απίστευτες ντρίμπλες, αλλά ο Έντινσον Καβάνι έχανε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το μισό μέτρο. Έτσι ο Εμπαπέ αποφάσισε να λάβει δράση μόνος του.

Στο 74ο λεπτό αξιοποίησε στο έπακρο την εξαιρετική κάθετη του Ντράξλερ, πέρασε τον Ρούναρσον και έκανε το 2-0. Το προβάδισμα διεύρυνε σε 3-0 ο Μάουρο Ικάρντι στο 76ο λεπτό μετά από ασίστ του Κιλιάν Εμπαμπέ, ο οποίος συνέχιζε να κάνει τα μαγικά του σηκώνοντας στο πόδι το Παρκ ντε Πρενς.

Το φανταστικό απόγευμα του 21χρονου ολοκληρώθηκε στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου. Ο Εμπαπέ με τελείωμα μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό σκορ (4-0).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 27ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Νιμ - Μαρσέιγ 2-3 (5' Φερχά, 90+1' Ντο / 10', 36', 69' Μπενεντέτο)

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

Παρί Σεν-Ζερμέν - Ντιζόν 4-0 (3' Σαράμπια, 74', 90+1' Εμπαπέ, 76' Ικάρντι)

Αμιάν - Μετς (21:00)

Μονακό - Ρεμς (21:00)

Μονπελιέ - Στρασμπούρ (21:00)

Μπρεστ - Ανζέ (21:00)

Τουλούζ - Ρεν (21:00)

Κυριακή 1 Μαρτίου

Ναντ - Λιλ (16:00)

Μπορντό - Νις (18:00)

Λιόν - Σεντ Ετιέν (22:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ