ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Πήγε για κούπα, έφυγε με τριάρα στην πλάτη η Παρί!

PSG's goalkeeper Gianluigi Buffon appears to be in a pensive mood prior to the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Olympique Marseille at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, March 17, 2019. (AP Photo/Christophe Ena)
PSG's goalkeeper Gianluigi Buffon appears to be in a pensive mood prior to the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Olympique Marseille at the Parc des Princes stadium in Paris, Sunday, March 17, 2019. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Λίγες ημέρες μετά τη συντριβή από την Λιλ, η Παρί Σεν Ζερμέν γνώρισε νέα ήττα, αυτη τη φορά με 3-2 από την Ναντ στο "Μποζουάρ", και έχασε νέα ευκαιρία να κατακτήσει μαθηματικα τον τίτλο.

Ούτε τώρα! Τρία μόλις 24ωρα μετά τον εφιάλτη που βίωσε στο "Πιερ Μορουά" χάνοντας με 5-1 από την Λιλ (πρώτη φορά που δέχτηκε πέντε γκολ σε ματς γαλλικού πρωταθλήματος μετά το 2000) η Παρί Σεν Ζερμέν πήγε στο "Μποζουάρ" με στόχο να βγάλει αντίδραση και να πάρει το τρίποντο που θα της έδινε μαθηματικά τον τίτλο όμως η Ναντ την προσγείωσε ανώμαλα.

Τα "καναρίνια" υπέταξαν με σκορ 3-2 την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο της Ligue 1 στο εξ αναβολής ματς των δύο ομάδων για την 28η αγωνιστική της Ligue 1 και ανέβαλαν τη στέψη της ενώ παράλληλα πανηγύρισαν την πρώτη νίκη απέναντι στην Παρί μετά από 22 αποτυχημένες προσπάθειες σε όλες τις διοργανώσεις!

Η Παρί, αν και παραταχτηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς ελέω πολλών τραυματισμών που την ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα, ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 19' με εκπληκτική λόμπα του Ντάνι Άλβες αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Η συνέχεια όμως άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν την ανατροπή πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τους Ντιέγκο Κάρλος (22') και Γουαρίς (44') και στο 52' απέκτησαν αβαντάζ δύο τερμάτων με το αυτογκόλ του Ντάνι Άλβες.

Το μόνο που καταφερε στο διάστημα που απέμενε η Παρί ήταν να μειώσει σε 3-2 στο 89' με τον Γκουκλού, με το φινάλε να την βρίσκει να δέχεται 3+ γκολ σε δύο σερί ματς της Ligue 1 για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2009 (έχει δεχτεί 10 γκολ στα τρία τελευταία ματς πρωταθλήματος ενώ στα προηγούμενα 14 είχε παραβιαστεί μόλις 7 φορές η εστία της).

Οι πρωτευουσιάνοι είναι πλέον η μοναδική ομαδα που έχει σκοράρει και στις 32 πρώτες αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος (κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα από τη στιγμή που η Ligue 1 διεξάγεται με τη συμμετοχή 20 ομάδων), παράλληλα όμως γνώρισαν για πρώτη φορά μετά από τον Νοέμβριο του 2011 δύο σερί ήττες στο γαλλικό πρωτάθλημα!

ΝΑΝΤ: Ντουπέ, Ιέ, Κάρλος, Παλουά, Φάμπιο (83' Κουατένγκ), Ρονζιέ, Αμπντουλαγέ Τουρέ, Μουτουσαμί, Σαρλς Τραορέ, Καλιφά Κουλιμπαλί (90+3' Μουανί), Γουαρίς (90' Λιμπομπέ)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Κέρερ, Κιμπεμπέ, Ενσοκί (60' Νταγκμπά), Ντιαμπί, Ντράξλερ, Παρέδες, Κουρζαουά (74' Γκουκλού), Ενκουνκού, Τσούπο Μότινγκ

Photo Credits: AP Photo/Christophe Ena

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ