ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Πέμπτη με τρομερή ανατροπή η Μονακό

Monaco's Slimani Islam celebrates his second goal after his second goal during the French League One soccer match between Strasbourg and Monaco in Strasbourg, eastern France in Strasbourg Eastern France (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Monaco's Slimani Islam celebrates his second goal after his second goal during the French League One soccer match between Strasbourg and Monaco in Strasbourg, eastern France in Strasbourg Eastern France (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Η Μονακό βρέθηκε πίσω στο σκορ στην Αμιάν, αλλά έφθασε στη νίκη (1-2) με ανατροπή χάρη σε γκολ των Μπεν Γεντέ (85'), Σλιμανί (90+2') και ανέβηκε στην πέμπτη θέση. Έξι γκολ χωρίς νικητή στην Ντιζόν. Σταθερά δεύτερη η Μαρσέιγ.

Η Μονακό έχει βρει την υγειά της με τον Ρομπέρτο Μορένο στην τεχνική ηγεσία και το βράδυ του Σαββάτου την βρίσκει στην πέμπτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι Μονεγάσκοι έμειναν πίσω στο σκορ μόλις εννιά λεπτά μετά από την έναρξη του ματς στην Αμιάν. Έφθασαν όμως στη νίκη με φοβερή ανατροπή στα τελευταία λεπτά χάρη σε γκολ των Μπεν Γεντέ (85') και Σλιμανί (90+2').

Η Ρεν έχασε έδαφος στην εντός έδρας λευκή ισοπαλία με την Μπρεστ, αν και παραμένει στην τέταρτη θέση. Ματσάρα με έξι γκολ, αλλά δίχως νικητή (3-3) στην Ντιζόν ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τη Ναντ.

Η Νιμ πήγε κι άλλη βαθιά ανάσα, καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στη Νίκαια, έκανε την ανατροπή κι έφυγε με τη νίκη (1-3). Νίκη και για την Μπορντό (1-2) μέσα στην Μετς. Νωρίτερα η Μαρσέιγ έκαμψε με το γκολ του Ντιμιτρί Παγέτ στο Βελοντρόμ την αντίσταση της Τουλούζ, στον πάγκο της οποίας έμεινε σε όλο το ματς ο Έλληνας διεθνής φορ, Ευθύμης Κουλούρης.

Η ομάδα της Μασσαλίας κάνει την καλύτερη πορεία των τελευταίων ετών - phoceens και Αντρέ Βίλας Μπόας καταρρίπτουν ρεκόρ - και όλα δείχνουν ότι το σεντόνι του Champions League δεν μπορεί να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου

Ανζέ - Λιλ 0-2 (14' Όσιμεν, 75' Ρενάτο Σάντσες)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Μαρσέιγ - Τουλούζ 1-0 (51' Παγέτ)

Αμιάν - Μονακό 1-2 (9' Γκιρασί / 85' Μπεν Γεντέ, 90+2' Σλιμανί)

Μετς - Μπορντό 1-2 (2' Νιάν / 51' Μπάσιτς, 84' Ουντέν)

Νις - Νιμ 1-3 (6' Κλοντ Μορίς / 43' Λαντρέ, 53' Φιλιποτό, 90+1' Κονέ)

Ντιζόν - Ναντ 3-3 (15', 90' Μαβιντιντί, 24' Ταβάρες / 20' Σιμόν, 34' αυτ. Αλφόνς, 90+1' Ζιροτό)

Ρεν - Μπρεστ 0-0

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

Μονπελιέ - Σεντ Ετιέν (16:00)

Στρασμπούρ - Ρεμς (18:00)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Λιόν (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ