ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Με την επανάληψη η Λιόν

Lyon's Moussa Dembele celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Lyon and Toulouse in Decines, outside Lyon, central France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Lyon's Moussa Dembele celebrates after scoring his side's second goal during the French League One soccer match between Lyon and Toulouse in Decines, outside Lyon, central France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Η Λιόν πέρασε (0-2) από το Μετς με τη δεύτερη εκτέλεση πέναλτι του Ντεμπελέ - ο Ουκιτζά απέκρουσε την πρώτη αλλά σωστά σφυρίχτηκε επανάληψη - και το γκολ του Αουάρ, παραμένοντας ζωντανή στο κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων.

Λίγες ημέρες πριν να υποδεχθεί τη Γιουβέντους για τη φάση των 16 του Champions League η Λιόν επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Οι γκον πέρασαν από την έδρα της Μετς με 2-0. Για ν' ανοίξει ο δρόμος γι' αυτό χρειάστηκε μια περιπετειώδης εκτέλεση πέναλτι από τον Μουσά Ντεμπελέ στον επιπρόσθετο χρόνο του πρώτου ημιχρόνου.

Ο 23χρονος εκτέλεση, αλλά είδε τον Ουκιτζά να του "λέει όχι". Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, ωστόσο, είχε βγει εκτός εστίας - δεν πατούσε στη γραμμή του τέρματος - και σωστά διατάχθηκε επανάληψη της εκτέλεσης.

Ο Ντεμπελέ αποδείχθηκε πιο συνετός στη δεύτερη εκτέλεσή του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό διαμόρφωσε ο Αουάρ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του δευτέρου ημιχρόνου. Η Λιόν με αυτή τη νίκη συνεχίζει να φλερτάρει με τις ευρωπαϊκές θέσεις για την επόμενη σεζόν.

Η Μετς, η οποία έμεινε και με παίκτη λιγότερο από το 82ο λεπτό λόγω της αποβολής του Ντιαλό, συνεχίζει να δίνει τη μάχη της για την αποφυγή της 18ης θέσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Νις - Μπρεστ 2-2 (23' Ουνά, 33' Ντόλμπεργκ / 45' Γκραντσέρ, 53' αυτ. Ντάντε)

Μετς - Λιόν 0-2 (45+7' πεν. Ντεμπελέ, 90+4' Αουάρ)

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Μαρσέιγ - Ναντ (18:30)

Ανζέ - Μονπελιέ (21:00)

Λιλ - Τουλούζ (21:00)

Ντιζόν - Μονακό (21:00)

Στρασμπούρ - Αμιάν (21:00)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Σεντ Ετιέν - Ρεμς (16:00)

Ρεν - Νιμ (18:00)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Μπορντό (22:00)

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ