ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Με τεσσάρα στο +7 η Παρί

PSG's Mauro Icardi, second right, celebrates after scoring his side's third goal during the French League One soccer match between Saint-Etienne and Paris Saint-Germain, at the Geoffroy Guichard stadium, in Saint-Etienne, central France, Sunday, Dec. 15, 2019. (AP Photo/Laurent Cipriani)
PSG's Mauro Icardi, second right, celebrates after scoring his side's third goal during the French League One soccer match between Saint-Etienne and Paris Saint-Germain, at the Geoffroy Guichard stadium, in Saint-Etienne, central France, Sunday, Dec. 15, 2019. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Η Παρί Σεν-Ζερμέν συνέτριψε (0-4) τη Σεντ-Ετιέν στο Ζοφρουά Γκισάρ χάρη στα γκολ των Εμπαπέ, Ικάρντι, Παρέδες και αύξησε στους επτά βαθμούς τη διαφορά από τη Μαρσέιγ. Ασίστ, αλλά και χαμένο πέναλτι ο Νεϊμάρ.

Η Μαρσέιγ έτρεχε έξι διαδοχικά ματς με νίκη, αλλά δεν μπόρεσε το Σάββατο (15/12) να τα κάνει επτά στο Σαντ-Σιμποριάν του Μετς, έμεινε στο 1-1 και η Παρί Σεν-Ζερμέν εκμεταλλεύτηκε το δώρο.

Συνέτριψε (0-4) τη Σεντ-Ετιέν στο Ζοφρουά Γκισάρ και αύξησε στους επτά βαθμούς τη διαφορά από την ομάδα της Μασσαλίας, έχοντας μάλιστα ματς λιγότερο (το αναβληθέν με τη Μονακό).

Το σκορ άνοιξε ο Λεάντρο Παρέδες μόλις εννιά λεπτά μετά από την έναρξη του ματς με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση. Τα πράγματα έγιναν ευκολότερα, όταν αποβλήθηκε ο Αουλού με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 25ο λεπτό για τους βερ εξαιτίας ενός σκληρού μαρκαρίσματος πάνω στον Αργεντινό.

Το προβάδισμα της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας διεύρυνε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο 43ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ασίστ του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος έχασε την ευκαιρία να σκοράρει σε πέναλτι που κέρδισε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει (δοκάρι).

Ο Ικάρντι με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3 στο 72ο λεπτό, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ με το δεύτερο γκολ του στο 89ο διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-4).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

Λιλ - Μονπελιέ 2-1 (40' πεν. Ικονέ, 84' Ρενάντο Σάνσες / 74' Ντελόρ)

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Μετς - Μαρσέιγ 1-1 (40' Ενγκέτ / 70' Ράντονιτς)

Νιμ - Ναντ 0-1 (28' Λουζά)

Ανζέ - Μονακό 0-0

Τουλούζ - Ρεμς 0-1 (9' Ουντέν)

Αμιάν - Ντιζόν 1-1 (28' Κονατέ / 19' Καντίς)

Μπρεστ - Νις 0-0

Κυριακής 15 Δεκεμβρίου

Μπορντό - Στρασμπούρ 0-1 (11' Αζόρκ)

Λιόν - Ρεν 0-1 (89' Καμαβινγκά)

Σεντ-Ετιέν - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-4 (9' Παρέδες, 43', 89' Εμπαπέ, 72' Ικάρντι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ