ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Καπαρώνει δεύτερη θέση και κάνει όνειρα η Μαρσέιγ

Marseille's Kevin Strootman, left, and Marseille's Nemanja Radonjic celebrate their victory after the French League One soccer match between Marseille and Brest at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, Friday, Nov. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
Marseille's Kevin Strootman, left, and Marseille's Nemanja Radonjic celebrate their victory after the French League One soccer match between Marseille and Brest at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, Friday, Nov. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Η Μαρσέιγ φλέρταρε με τη δεύτερη σερί γκέλα μακριά από το Βελοντρόμ, αλλά ο Στρόοτμαν έδωσε τη λύση στο 84' και τη νίκη (0-1) κόντρα στη Ρεν. Δεν χάνουν τη δεύτερη θέση οι Μασσαλοί, μένουν θεωρητικά ζωντανοί στη μάχη του τίτλου.

Στη Μασσαλία δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Μακριά από την έδρα της, ωστόσο, αντιμετωπίζει προβλήματα κι όλα έδειχναν ότι θα έμενε για δεύτερο διαδοχικό ματς μακριά από τη νίκη.

Η τρομερή τριάδα των Ράντονιτς, Παγέτ και Μπενεντέτο τα βρήκε δύσκολα μπροστά στον Μεντί, ο Αντρέ Βίλας-Μπόας έριξε στο παιχνίδι και τους Λοπέζ και Ζερμέν, αλλά η λύση ήλθε από εκεί που δεν το περίμεναν οι Phoceens.

Ο Παγέτ εκτέλεσε στο 84ο λεπτό το φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και ο Κέβιν Στρόοτμαν από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η δεύτερη θέση δεν μπορεί με τίποτα να χαθεί για την ομάδα της Μασσαλίας κι ασφαλώς αποτελεί επιτυχία μετά από τις μέτριες πορείες των τελευταίων ετών.

Θεωρητικά έχει ελπίδες και για τον τίτλο, αν και είναι πρακτικά αδύνατο να κοντράρει την Παρί Σεν-Ζερμέν. Βρίσκεται στο -4 από την κορυφή, η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας έχει όμως και δυο ματς λιγότερα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 20ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

Ρεν - Μαρσέιγ 0-1 (84' Στρόοτμαν)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Μπορντό - Λιόν (18:30)

Τουλούζ - Μπρεστ (21:00)

Αμιάν - Μονπελιέ (21:00)

Ανζέ - Νις (21:00)

Νιμ - Ρεμς (21:00)

Μετς - Στρασμπούρ (21:00)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Σεντ-Ετιέν - Ναντ (16:00)

Ντιζόν - Λιλ (18:00)

Παρί Σεν-Ζερμέν Μονακό (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ