ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Η Παρί έκανε πλάκα στην Μαρσέιγ

PSG's Mauro Icardi celebrates after scoring the second goal during the French League One soccer match between PSG and Marseille at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
PSG's Mauro Icardi celebrates after scoring the second goal during the French League One soccer match between PSG and Marseille at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

Η Παρί Σεν Ζερμέν μετέτρεψε σε περίπατο το κατ'ευφημισμό ντερμπι με την Μαρσέιγ και τη φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ από το πρώτο ημίχρονο (4-0) για να ξεφύγει με οκτώ πόντους από τη δεύτερη Ναντ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει αντίπαλο (ούτε) τη φετινή σεζόν, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να διαλύει με 4-0 την Μαρσέιγ στο μεγαλύτερο ντέρμπι της Ligue 1, που έγινε το βράδυ της Κυριακής για την 11η αγωνιστική, και να αποκτά διαφορά ασφαλείας οκτώ πόντων από τη δεύτερη Ναντ.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας (μετρούν έξι κατακτήσεις την τελευταία επταετία) χρειάστηκαν ουσιαστικά 45 λεπτά για να ρίξουν στο καναβάτσο την παραδοσιακή τους αντίπαλο, καθώς στο διάστημα αυτό πέτυχαν και τα τέσσερά τους τέρματα (μέχρι πρότινος δεν είχαν πετύχει ποτέ τρία γκολ απέναντι στην Ολιμπίκ σε πρώτο 45λεπτο αγώνα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση)!

Ο Ικάρντι άνοιξε το χορό των γκολ στο 10' με διπλή προσπάθεια από το ύψος της μικρής περιοχής (μετά από σέντρα του Ντι Μαρία) και στο 26' διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του μετά από μπαλιά του Βεράτι, για να δώσει κατόπιν τη σκυτάλη του σκοραρίσματος στον Κιλιάν Εμπαπέ.

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side goal during the French League One soccer match between PSG and Marseille at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Kamil Zihnioglu)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side goal during the French League One soccer match between PSG and Marseille at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/Kamil Zihnioglu) AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

Ο 19χρονος Γάλλος επιθετικός έγραψε το 3-0 στο 32' με πλασέ στην άδεια εστία μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από ασίστ του Ντι Μαρία ενώ στο 44' οι Παριζιάνοι άλλαξαν πρώτα εννέα πάσες χωρίς να μεσολαβήσει παίκτης της Μαρσέιγ, πριν ο Εμπαπέ εκτελέσει τον Μανταντά (ασίστ Ντι Μαρία) με τρομερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Με αυτό μάλιστα το τέρμα, ο Εμπαπέ μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει συμμετοχή σε 30 γκολ στην Ligue 1 μέσα στο 2019 (24 γκολ - 6 ασίστ), τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Την ίδια ώρα, η Μαρσέιγ μόνο αμήχανα μπορεί να αισθάνεται βλέποντας να μεγαλώνει το αρνητικό σερί της κόντρα στην Παρί, αφού μετράει 3 ισοπαλίες και 13 ήττες στα 16 τελευταία ραντεβού των δύο ομάδων στην Ligue 1.

Αξίζει να σημειωθεί πως Ικάρντι και Εμπαπέ είχαν δώσει ρεσιτάλ και στο προηγούμενο ματς της Παρί, αυτό με την Μπριζ για την 3η αγωνιστική του Champions League, με τον Αργεντινό να σκοράρει δύο γκολ και τον Γάλλο να πανηγυρίζει χατ-τρικ (σε ένα ημίχρονο μάλιστα) στο επιβλητικό 5-0 των πρωτευουσιάνων στο Βέλγιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου

Ναντ - Μονακό 0-1 (22' Μπεν Γεντέρ)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Λιλ - Μπορντό 3-0 (22' Αντρέ, 62' πεν. Γιαζίτσι, 90+1' Ρεμί)

Μονπελιέ - Ανζέ 0-0

Λιόν - Μετς 2-0 (28' Ντεπάι, 33' πεν. Ντεμπελέ)

Στρασμπούρ - Νις 1-0 (23' Τόμασον)

Μπρεστ - Ντιζόν 2-0 (49' Λάσνε, 52' Μπάιν)

Ρεμς - Νιμ 0-0

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Ρεν - Τουλούζ 3-2 (3' Νιάνγκ, 6' Ουνού, 90+2' Γκμποχό / 41' Ντοσεβί, 84' Γκραντέλ)

Σεντ Ετιέν - Αμιάν 2-2 (45' Καζρί, 80' αυτ. Ντιμπασί / 68' Μεντόζα, 76' Ακολό)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 4-0 (10' 26' Ικάρντι, 32' 44' Εμπαπέ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ