ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Επίσημα πρωταθλήτρια η Παρί, φωνάζει η Τουλούζ του Κουλούρη που υποβιβάστηκε

Ligue 1: Επίσημα πρωταθλήτρια η Παρί, φωνάζει η Τουλούζ του Κουλούρη που υποβιβάστηκε
AP PHOTO/MICHEL EULER

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην Γαλλία ανακοίνωσε τη λήξη της σεζόν σε Ligue 1 και Ligue 2, στέφοντας έτσι πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν και δίνοντας το εισιτήριο του Champions League σε Μαρσέιγ και Ρεν.

Δύο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του Γάλλου Πρωθυπουργού Εντουάρντ Φιλίπ ότι δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο στη χώρα του πριν από τον Σεπτέμβριο, η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 έλαβε επισήμως πρόωρο τέλος στις δύο κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην Γαλλία συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης (30/4) και ψήφισε για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων σε Ligue 1 και Ligue 2 ελέω της κρίσης του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια Γαλλίας για τη σεζόν 2019-2020 η Παρί Σεν Ζερμέν.

Αυτός είναι ο έβδομος τίτλος πρωταθλήτριας την τελευταία οκταετία για την ομάδα της πρωτεύουσας, ενώ στο Champions League θα την ακολουθήσει η 2η της βαθμολογίας Μαρσέιγ, που επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μετά τη σεζόν 2013-14, και η 3η του πίνακα Ρεν που μετράει πλέον αντίστροφα για την παρθενική της συμμετοχή στο θεσμό!

Η Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη θα πάρει το δρόμο για τη δεύτερη κατηγορία -δίνοντας έτσι τέρμα στη συμμετοχή της για 17 σερί έτη στα σαλόνια του γαλλικού ποδοσφαίρου- όπως και η Αμιάν, ενώ αντίθετα επιστρέφει στην Ligue 1 η Λοριάν που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στην Ligue 1 για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, καθώς και η Λανς.

"ΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ", ΦΩΝΑΖΕΙ Η ΤΟΥΛΟΥΖ

Η απόφαση πάντως για το πρόωρο φινάλε της σεζόν έφερε την έκρηξη των ανθρώπων της Τουλούζ, με τον πρόεδρό της Ολιβιέρ Σαντράν να δηλώνει μεταξύ άλλων:

"Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε με τον ιδρώτα μας και μέσα στο γήπεδο, τη δυνατότητα να μείνουμε στην Ligue 1 μέχρι την τελευταία ημέρα. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι.

Θα ήθελα υπογραμμίσω με θέρμη τη θέση μου: οποιαδήποτε απόφαση για υποβιβασμό που βασίζεται στην προσωρινή κατάταξη μέχρι την 27η και την 28η αγωνιστική θα είναι άδικη και αβάσιμη βάσει νόμου.

Κατά συνέπεια, ένας υποβιβασμός θα αποτελούσε απαράδεκτη απόκλιση από τις αρχές της δικαιοσύνης και της αθλητικής ηθικής των οποίων οι LFP και FFF είναι εγγυητές. Οποιαδήποτε μονομερής απόφαση υποβιβασμού θα αποτελούσε κύρωση που δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα προσβληθεί αμέσως ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων".

ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ, ΓΙΑ EUROPA LEAGUE ΚΑΙ LIGUE 2

Η Λιλ που βρίσκεται στην 4η θέση, έχασε για έναν βαθμό το Champions League και θα πάει στους ομίλους του Europa League.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αφορά τα άλλα δύο εισιτήρια για το Europa. Κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν ακυρωθεί επίσημα οι δύο τελικοί της Γαλλίας: Λιόν - Παρί στο Κύπελλο και Παρί - Σεντ Ετιέν στο Λιγκ Καπ.

Αν γίνουν οι τελικοί και η Παρί πάρει το Κύπελλο, τότε στο Europa θα πάει η Νις μέσα από τη 5η θέση που έχει στο πρωτάθλημα, σε ισοβαθμία μάλιστα με τη Ρεμς. Αν η Παρί πάρει και το Λιγκ Καπ, τότε το τρίτο εισιτήριο θα το πάρει η Ρεμς.

Εννοείται πως όποια από της Λιόν και Σεντ Ετιέν νικήσει την Παρί θα πάρει μαζί με το τρόπαιο και το εισιτήριο για την Ευρώπη.

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

"Ήμασταν έτοιμοι πραγματικά να ολοκληρώσουμε τη σεζόν όπως οι Γερμανοί και οι Ισπανοί, όμως έπειτα ήρθαν οι κυβερνητικές αποφάσεις που πρέπει να τις σεβαστούμε", δήλωσε ο CEO της γαλλικής Λίγκας, Ντιντιέ Γκιγιότ.

Υπενθυμίζεται πως η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του κορονοϊού βρήκε την Παρί Σεν Ζερμέν να είναι στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς διαφορά από την 2η Μαρσέιγ μετά από 28 αγωνιστικές και με ένα ματς λιγότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ