ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Επίδειξη δύναμης από Παρί στη Νίκαια

PSG's Angel Di Maria, right, scores the opening goal past Nice's goalkeeper Walter Benitez during the French League One soccer match between Nice and Paris Saint Germain in Allianz Riviera stadium in Nice, southern France, Friday, Oct.18, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
Di Maria/AP Photo/Daniel Cole AP PHOTO/DANIEL COLE

Η Παρί Σεν-Ζερμέν έφυγε με επιβλητική νίκη (1-4) από τη Νίκαια χάρη σε δυο γκολ του Ντι Μαρία κι από ένα των Εμπαπέ και Ικάρντι, έτσι συνεχίζει μόνη στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος. Με εννιά παίκτες τελείωσε το ματς η Νις.

Στο ματς των... νεόπλουτων της Ligue 1 - όπως το χαρακτήρισε η κορυφαία γαλλική εφημερίδα L' Equipe - η Παρί Σεν-Ζερμέν δεν είχε πρόβλημα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να περάσει από τη Νίκαια επικρατώντας με 4-1 της τοπικής, Νις.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας ο Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη του ματς στην Allianz Riviera. Ο Μάουρο Ικάρντι έβγαλε την κάθετη και ο συμπατριώτης του πλάσαρε ιδανικά τον (επίσης Αργεντινό) Μπενίτες.

Στο 21' ο Φιδέο με γκολάρα διεύρυνε το προβάδισμα των Παριζιάνων. Ο Μενιέ έβαλε την μπαλιά από δεξιά και ο Ντι Μαρία τσίμπησε εξαιρετικά την μπάλα για να καταλήξει αυτή στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων.

Η Νις μείωσε στο 67ο λεπτό με τον Καμερουνέζο, Γκαναγκό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα παιδαριώδη λάθη των παικτών της Παρί - κανείς δεν κατάλαβε τι έκαναν οι Τιάγκο Σίλβα και Κιμπεμπέ - κι έκανε το 1-2. Οι εγκλόν έμειναν με εννιά παίκτες μέσα σε τρία λεπτά.

Ο Σιπριάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74ο λεπτό για χτύπημα στον Παρέδες, ο Ερέιγ με απευθείας κόκκινη για εκτός έδρας χτύπημα στον Τιάγκο Σίλβα στο 77ο. Ο Κιλιάν Εμπαμπέ καθάρισε το ματς 88ο λεπτό με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής, ενώ ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Μάουρο Ικάρντι για να διαμορφώσει αυτός το τελικό σκορ (1-4) στο πρώτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου.

Η Παρί Σεν-Ζερμέν ό,τι και να γίνει θα είναι μόνη στην κορυφή της πρώτης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος μετά από τα πρώτα δέκα ματς σε αυτή.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ