ΓΑΛΛΙΑ

Ligue 1: Ανεβαίνει η Μονακό

Monaco's team celebrate their first goal during the French League One soccer match between Strasbourg and Monaco in Strasbourg, eastern France in Strasbourg Eastern France (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Monaco's team celebrate their first goal during the French League One soccer match between Strasbourg and Monaco in Strasbourg, eastern France in Strasbourg Eastern France (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Η Μονακό νίκησε 1-0 την Ντιζόν με το γκολ του Γκολόβιν, ανεβαίνει και έπιασε οκτάδα. Οι Μονεγάσκοι σε απόσταση δυο βαθμών από τη δεύτερη Ανζέ, η οποία κόλλησε στην έδρα της Ρεμς. Στο μηδέν και η Λιλ εντός έδρας.

Επιστροφή στις νίκες για τη Μονακό, η οποία υποδέχθηκε την Ντιζόν και έκαμψε την αντίστασή της με το γκολ του Γκολόβιν στο 42ο λεπτό. Οι Μονεγάσκοι του Λεονάρντο Ζαρντίμ αναρριχήθηκαν στην όγδοη θέση και πλέον βρίσκονται σε απόσταση δυο βαθμών από τη δεύτερη.

Κι αυτό γιατί η έκπληξη της τρέχουσας σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, Ανζέ, κόλλησε στο 0-0 εκτός έδρας με τη Ρεμς. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για είκοσι λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Φουλζινί, ενώ στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων ξεκίνησε ο Έλληνας διεθνής επιθετικός, Τάσος Δώνης.

Στο μηδέν κόλλησε και η Λιλ, καθώς δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του γκολκίπερ της Μετς, Ουκιτζά. Καταιγιστική η Στρασμπούρ, η οποία συνέτριψε με 4-1 την ουραγό της Ligue 1, Νιμ. Δυο γκολ πέτυχε ο Μοτίμπα, από ένα οι Αζόρκ και Λινάρ.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της Κυριακής η Παρί Σεν-Ζερμέν πέρασε από την Μπρεστ με 2-1 χάρη στα γκολ των φορμαρισμένων Αργεντινών της, Άνχελ Ντι Μαρία και Μάουρο Ικάρντι. Σταθερά στην κορυφή η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά από τους διώκτες της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Παρασκευή 8/11

Νις Μπορντό 1-1 (27' Λες Μελού - 49' Μπριάντ)

Σάββατο 9/11

Μπρεστ - Παρί 1-2 (72' Γκαντσέρ / 39' Ντι Μαρία, 85' Ικάρντι)

Λιλ - Μετς 0-0

Μονακό - Ντιζόν 1-0 (42' Γκολόβιν)

Ρεμς - Ανζέ 0-0

Στρασβούργο - Νιμ 4-1 (14' Αζόρκ, 45+1', 86' Μοτίμπα, 70' Λινάρ / 80' Πιλιποτό)

Κυριακή 10/11

Ρεν - Αμιάν (16.00)

Μονπελιέ - Τουλούζ (18.00)

Ναντ - Σεντ Ετιέν (18.00)

Μαρσέιγ - Λιόν (22.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ