ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοσιελνί: "Ήθελα να χάσει η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο"

Κοσιελνί: "Ήθελα να χάσει η Γαλλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο"
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Λοράν Κοσιελνί ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Γαλλίας κι αποκάλυψε ότι ήθελε να χάνουν οι "μπλε" στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από τη στιγμή που ο ίδιος λόγω τραυματισμού δεν μπορούσε να βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας.

Πώς άραγε νιώθει ένας ποδοσφαιριστής που δεν μπορεί να συμμετέχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω τραυματισμού; Ο Λοράν Κοσιελνι έδωσε την απάντηση.

Ο 33χρονος Γάλλος συμπαίκτης των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Ντίνου Μαυροπάνου στην Άρσεναλ ομολόγησε ότι ήθελε οι "μπλε" να χάνουν στα γήπεδα της Ρωσίας και πως η κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 τον πλήγωσε περισσότερο κι από τον ίδιο τον τραυματισμό του. Αυτός (υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στα ημιτελικά του Europa League με την Ατλέτικο τον Μάιο) ήταν που τον άφησε εκτός τελικής φάσης της διοργάνωσης του περασμένου καλοκαιριού.

"Η κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία μου έκανε μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον τραυματισμό μου. Θα μπορούσα κι εγώ να το κατακτήσω. Αλλά, δεν μπορώ να αισθανθώ παγκόσμιος πρωταθλητής. Είναι ξένο συναίσθημα για εμένα. Ήθελα η εθνική Γαλλίας να προκρίνεται και την ίδια στιγμή να χάνει. Είναι εγωιστικό, αλλά έτσι είναι. Ίσως κάποιοι να ρωτήσουν γιατί, αλλά αυτό ένιωθα εκείνη τη στιγμή".

Ο Λοράν Κοσιελνί ανακοίνωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο "Canal +" ότι δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, ενώ επέκρινε τον ομοσπονδιακό τεχνικό των "μπλε", Ντιντιέ Ντεσάμπ. Τον κατηγόρησε γι' αδιαφορία την περίοδο της αποθεραπείας του, καθώς τον κάλεσε μόνο στα γενέθλιά του.

"Νομίζω πως έδωσα ο,τι μπορούσα για τη Γαλλία. Είμαι 33 ετών, ήμουν σε δύο Euro κι ένα Μουντιάλ. Τελείωσε για μένα η εθνική Γαλλίας. Πάντα θα την υποστηρίζω γιατί είναι η χώρα μου, αλλά δεν θα φορέσω ξανά τη φανέλα της.

Ο Ντεσάμπ με πήρε τηλέφωνο μια φορά. Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα γενέθλιά μου, αλλιώς δεν θα το έκανε. Με απογοήτευσαν πολλοί, όχι μόνον ο προπονητής. Όταν είσαι σε καλή κατάσταση έχεις τόσους φίλους. Όταν έχεις τραυματιστεί, μετά από κάποια στιγμή σε ξεχνούν".

Photo credits: AP Photo/Francois Mori

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ