ΓΑΛΛΙΑ

Η Νις ξεπέρασε την Παρί: Η μεγαλύτερη αγορά ομάδας στη Γαλλία

Η Νις ξεπέρασε την Παρί: Η μεγαλύτερη αγορά ομάδας στη Γαλλία

Η βρετανική βιομηχανία χημικών, Ineos, πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη εξαγορά ομάδας στο γαλλικό ποδόσφαιρο - ακόμη μεγαλύτερη κι από την Παρί Σεν-Ζερμέν - προχωρώντας στην απόκτηση των μετοχών της Νις αντί 120.000.000 ευρώ.

Αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στη Νις, καθώς η ομάδα της Νίκαιας εξαγοράστηκε από τη βρετανική εταιρία χημικών, Ineos, αντί του ποσού των 120.000.000 ευρώ.

Είναι η μεγαλύτερη επένδυση ξένης εταιρίας στο γαλλικό ποδόσφαιρο, καθώς η το επενδυτικό γκρουπ από το Κατάρ, QSI, είχε προχωρήσει στην εξαγορά της Παρί Σεν-Ζερμέν το 2011 αντί μόλις (!) 50.000.000 ευρώ.

Η είσοδος της Ineos, της οποίας πρόεδρος είναι ο Άγγλος, Τζακ Ράτκλαϊφ, αποτελεί ρεκόρ στο σχετικό τομέα. "Η υπομονή στο ποδόσφαιρο είναι αρετή. Δεν θα επενδύσουμε χρήματα, χωρίς νόημα", υποστήριξε αρχικά.

Πέντε ημέρες πριν από την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, η Νις κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει μεταγραφές - έχει αποκτήσει μόνο τον Τουράμ μέχρι τώρα - και όπως φαίνεται θα διεκπεραιώσει τέσσερις υποθέσεις άμεσα.

Συγκεκριμένα αναμένεται ν' αποκτήσει τον Δανό φορ του Άγιαξ, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, τον Γάλλο αριστερό εξτρέμ της Λοριάν, Αλεξί-Κλοντ Μορίς, το Αλγερινό μεσοεπιθετικό της Νάπολι, Αντάμ Ουνά και τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό της Παρί Σεν-Ζερμέν, Στανλεϊ Ενσοκί.

Τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επενδύουν σε γαλλικές ομάδες. Ο Αμερικανοϊρλανδός, Φρανκ ΜακΚάουρτ, απέκτησε το 2016 το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μαρσέιγ αντί 45.000.000 ευρώ, έστω κι αν δεν καταφέρει να βγάλει τους Phoceens από την κρίση.

Το ίδιο έτος η Μπορντό εξαγοράστηκε από την πολυεθνική, GACP. Το 2017 ο Ισπανολουξεμβούργιος, Ζεράρ Λόπεθ, εξαγόρασε τη Λιλ, η οποία ήταν η έκπληξη της περυσινής σεζόν και κατέκτησε τη δεύτερη θέση, πουλώντας την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο τον Νικολά Πεπέ στην Άρσεναλ αντί 82.000.000 ευρώ.

Μην ξεχνάμε ότι η Μονακό ανήκει εδώ και χρόνια στα χέρια του πάμπλουτου Ρώσου μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ. Τόσο αυτός, όσο και ιδιοκτήτης της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς εναντιώθηκαν στην είσοδο του Ράτκλαϊφ. Πολλοί θεωρούν ότι η Νις θα μετατραπεί τα επόμενα χρόνια στη δεύτερη δύναμη του γαλλικού ποδοσφαίρου, απειλώντας άμεσα την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ