ΓΑΛΛΙΑ

Γκοβού: "Ο Μπενζεμά είναι πιο πλήρης από τον Ανρί"

Real Madrid's Karim Benzema controls the ball during the round of 16 first leg Champions League soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue)
Real Madrid's Karim Benzema controls the ball during the round of 16 first leg Champions League soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Bernat Armangue) AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο Σίντνεϊ Γκοβού αποθέωσε τον Καρίμ Μπενζεμά και τόνισε πως θεωρεί ότι ο φορ της Ρεάλ είναι πιο πλήρης σε σχέση με τον Τιερί Ανρί.

Συνέντευξη στην " L' Equipe" εδωσε ο Σίντνεϊ Γκοβού. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού κλήθηκε να μιλήσει για τη χρονιά που έκανε φέτος ο Καρίμ Μπενζεμά με τη φανέλα της Ρεάλ και αποθέωσε τον άλλοτε συμπαίκτη του στη Λιόν.

Αρχικά ο παλαίμαχος πια επιθετικός ο οποίος πλέον είναι σχολιαστής στο Canal + τόνισε: "Δεν εκπλήσσομαι με τον Μπενζεμά. Πάντα πίστευα ότι ήταν ένας από τους καλύτερους ευρωπαίους επιθετικούς. Είχε μικρές δυσκολίες στην αρχή της Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή έπρεπε να ξεχωρίσει και να κερδίσει. Μάλιστα μετά την αναχώρηση του Ρονάλντο (στη Γιουβέντους το 2018), έχει νέες ευθύνες, είναι πραγματικός ηγέτης. Μπορεί να κάνει τα πάντα, να σκοράρει, να ντριμπλάρει, να κινηθεί. Δεν έχει εμμονή με το γκολ. Αυτό που με εντυπωσιάζει σήμερα είναι η σωματική του διάπλαση. Είναι πιο λεπτός και ίσως πιο δυνατός από πριν".

Στη συνέχεια έκανε μια σύγκριση του Μπενζεμά με τον Τιερί Ανρί: "Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στην ιστορία που δημιουργήθηκε με την εθνική Γαλλία, είναι η αντιμετώπιση εκ μέρους φιλάθλων ή ορισμένων δημοσιογράφων. Γιατί αν τον κρίναμε για την αξία του ως ποδοσφαιριστής, θα λέγαμε ότι ήταν ο καλύτερος επιθετικός. Είναι Γάλλος, λάτρης του ποδοσφαίρου και, είμαι σίγουρος, ότι είναι λυπημένος που δεν αγωνίστηκε από τότε στην εθνική.

Νομίζω ότι είναι σε μεγάλο βαθμό στο επίπεδο του Τιερί Ανρί. Ο Τιερί με εντυπωσίασε πολύ γιατί δεν ήταν μόνο γρήγορος παίκτης αλλά είχε εξαιρετική ικανότητα να χειρίζεται την μπάλα. Αλλά ο Καρίμ είναι πιο πλήρης. Ο Καρίμ ήταν πάντα κορυφαίος παίκτης. Εάν αγαπάς το ποδόσφαιρο, είναι αδύνατο να μην τον αγαπήσεις".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ