ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Όλα δείχνουν πρωταθλήτρια Παρί

PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's fourth goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Dijon, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Michel Euler)
PSG's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's fourth goal during the French League One soccer match between Paris-Saint-Germain and Dijon, at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Michel Euler) AP

Σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν από τη Γαλλία, οι αρχές συζητούν το ενδεχόμενο να στεφθεί πρωταθλήτρια η Παρί, να υπάρξουν προβιβασμός - υποβιβασμός και όχι αύξηση ομάδων στη Ligue 1.

Τόσο η Ligue 1 όσο και η Ligue 2 διεκόπησαν την Τρίτη (28/4) με απόφαση του Γάλλου Πρθυπουργού Εντουάρντ Φιλίπ. Πλέον οι ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας θα πρέπει να αποφασίσουν για την κατάταξη, τις ανόδους και τους υποβιβασμούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία, η ομοσπονδία συζητά το σενάριο να προκύψει πρωταθλητής και αυτή να είναι η Παρί. Επίσης, να υπάρξει και υποβιβασμός και προβιβασμός, ώστε να ,ην αυξηθούν σε 22 οι ομάδες της Ligue 1.

Μέχρι και πριν διακοπεί το πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία, η Παρίήταν πρώτη με 68 βαθμούς ύστερα από 27 αγωνιστικές, ενώ η Μαρσέιγ δεύτερη με 56 βαθμούς σε 28 ματς. Κατά πάσα πιθανότητα, η τρίτη Ρεν (ένα βαθμό πανω από τη Λιλ) θα βγει στο Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Σε θέσεις απευθείας υποβιβασμού είναι οι Αμιάν και Τουλούζ, ενώ στη Ligue 2 πρώτη είναι η Λανς και δεύτερη η Λοριάν. Υπενθυμίζεται ότι στην Ολλανδία που διεκόπη το πρωτάθλημα, πρωταθλητής για τη σεζόν 2019-2020 δεν θα υπάρχει, ούτε προβιβασμός ούτε υποβιβασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γαλλία: Επισήμως τέλος η σεζόν 2019 - 2020
Κελαϊφί: "Εμείς θα παίξουμε Champions League και εκτός Γαλλίας αν χρειαστεί"
TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ