ΓΑΛΛΙΑ

Φόβοι στην Γαλλία ενόψει του Euro 2016

epa05023967 A French national flag lays on the ground in the stadium after the international friendly soccer match between France and Germany at Stade de Fance in Paris, France, 13 November 2015. Dozens of people have been killed in a series of attacks, which included explosions outside the stadium, in Paris on 13 November.  EPA/UWE ANSPACH
Γαλλία EPA

Λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας τόνισε πως το EURO 2016 εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Πάνω από 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες άφησε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί τις εξελίξεις μέσα σε φόβο και αγωνία.

Όπως είναι λογικό το γεγονός έχει επηρεάσει σημαντικά την καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών και παράλληλα τη λειτουργία του κράτους. Έτσι, το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει απ έξω από τη στιγμή που τα γήπεδα γεμίζουν με κόσμο σε κάθε παιχνίδι.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η Γαλλία καλείται το καλοκαίρι να διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ελλάδα να απουσιάζει στην μετά-Σάντος εποχή.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δεν μπόρεσε να κρύψει την ανησυχία του και ήδη δημοσιεύματα ανά την Ευρώπη αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις να αλλάξει έδρα ή ακόμα και να αναβληθεί η διοργάνωση!

"Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και είναι λογικό αυτή τη στιγμή", είπε αρχικά ο Νοέλ Λε Γκρεά και συνέχισε: "Τα συμβάντα του Ιανουαρίου ανέβασαν το ρίσκο σε μεγαλύτερα επίπεδο και όλοι ανησυχούν. Μετά τα όσα έγιναν την Παρασκευή η κατάσταση είναι πλέον πολύ δύσκολη".

Θυμίζουμε πως το Euro 2016 είναι να πραγματοποιηθεί σε: Μπορντό, Λανς, Λιλ, Λυών, Μαρσέιγ, Νις, Σεντ Ετιέν και Τουλούζ όπως και σε δυο στάδια του Παρισιού.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ