ΓΑΛΛΙΑ

Εντουάρντο Καμαβινγκά: Το αστέρι της Ρεν που θέλει όλη η Ευρώπη

Rennes' midfielder Eduardo Camavinga in action during the League One soccer match between Rennes and Toulouse, at the Roazhon Park stadium in Rennes, France, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/David Vincent)
Rennes' midfielder Eduardo Camavinga in action during the League One soccer match between Rennes and Toulouse, at the Roazhon Park stadium in Rennes, France, Sunday, Oct. 27, 2019. (AP Photo/David Vincent) AP

Ο 17χρονος Καμαβινγκά της Ρεν είναι το νέο παιδί θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου με τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης να τον έχουν στο στόχαστρό τους.

Ο Εντουάρντο Καμαβινγκά είναι ένας Ανγκολέζος 17χρονος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεν. Γεννημένος το 2002, ο νεαρός άσος έχει ήδη καταφέρει να ξεχωρίσει με την ποιότητά του και όλα όσα κάνει εντός αγωνιστικού χώρου. Ήδη οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, ενώ άλλα μεγάλα κλαμπ όπως η Άρσεναλ και η Τότεναμ έχουν ήδη αποδεχτεί την απόρριψη.

Ο Καμαβινγκά γεννήθηκε στην Ανγκόλα και ζει στη Γαλλία από τα δύο του χρόνια. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Ρεν. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στις 14 Δεκεμβρίου του 2018 και έγινε αυτόματα ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας. Το ντεμπούτο του το έκανε σε έναν αγώνα για την Ligue 1 με αντίπαλο την Ανζέρ και από την πρώτη του εμφάνιση έδειξε πως έχει όλα όσα χρειάζονται για να πρωταγωνιστήσει.

Από εκείνο το ματς και μετά, δεν ξανακοίταξε πίσω του. Σε κάθε αγώνα έδειχνε όλο και περισσότερα πράγματα, βελτιωνόταν συνεχώς και μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Ρεν.

Η μεγάλη εκτόξευση όμως έγινε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν για τη δεύτερη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Εκεί, ο πιτσιρικάς έδειξε απίστευτο θράσος απέναντι στα πολυδιαφημισμένα αστέρια των πρωταθλητών Γαλλίας. Ο Καμαβίνγκα ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του δείχνοντας ψυχραιμία με τη μπάλα στα πόδια, σωστή αντίληψη του χώρου, ενώ έβγαλε και την ασίστ στο γκολ που έφερε τη νίκη στη Ρεν με 2-1.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Όλοι απορούσαν. Κανείς δεν τον είχε προσέξει. Εκείνο το παιχνίδι όμως ήταν που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και λίγες μέρες αργότερα πήρε το βραβείο ως ο καλυτερος ποδοσφαιριστής του μήνα και έγινε ο νεαρότερος που το καταφέρνει.

Ο προπονητής του Zoυλιέν Σεφάν είχε δηλώσει μετά από το παιχνίδι. "Έπαιξε ένα πολύ δύσκολο ματς και ήταν εξαιρετικός. Του μιλάμε συνεχώς έτσι ώστε να βελτιώνεται. Του έχει δοθεί ένα χάρισμα. Είναι απίστευτος".

Η τιμή του μέσα σε ένα μήνα έχει φτάσει από τα τέσσερα στα είκοσι εκατομμύρια και συνεχώς ανεβαίνει με εξωπραγματικούς ρυθμούς. Πρόσφατα, η Ρεν δέχθηκε κρούση από διάφορες ομάδες εντός αλλά και εκτός Γαλλίας, όμως η Ρεν δεν βιάστηκε και απέρριψε τις προτάσεις.

Marseille's Valentin Rongier and Rennes' Eduardo Camavinga battle for the ball during the French League One soccer match between Marseille and Rennes at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, Sunday, Sept. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole)
Marseille's Valentin Rongier and Rennes' Eduardo Camavinga battle for the ball during the French League One soccer match between Marseille and Rennes at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, Sunday, Sept. 29, 2019. (AP Photo/Daniel Cole) AP

Φέτος δεν έχει χάσει παιχνίδι στο γαλλικό πρωτάθλημα έχοντας τα περισσότερα λεπτά από όλους τους συμπαίκτες του ξεκινώντας πάντα βασικός, ενώ έχει πάρει και εμπειρίες από τη διοργάνωση του Europa League. Πρόσφατα κλήθηκε για πρώτη φορά και στην Εθνική ομάδα της Γαλλίας U21 και έγινε ο νεότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο. Ο 17χρονος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 με τη γαλλική ομάδα να θέλει να του ανανεώσει το συμβόλαιο έτσι ώστε να προλάβει τους μνηστήρες.

Αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους, αφού στο πρόσωπό του βλέπουν το μέλλον και σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ισπανία και Αγγλία έχουν μπει στην "μάχη" για την απόκτησή του και προσφέρουν 30 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως ενδιαφέρον υπάρχει και από άλλες ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης που έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά την απόκτηση ποδοσφαιριστών στοχεύοντας σε νεαρούς αθλητές αλλά και η Μπάγερν Μονάχου.

Photo Credits: AP/ David Vincent

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ