ΓΑΛΛΙΑ

Αργεί το Μονακό - Παρί της νέας σεζόν

Monaco's Tiemoue Bakayoko, left, challenges for the ball with PSG's Roberto Edinson Cavani during their League Cup final soccer match in Decines, near Lyon, central France, Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Monaco's Tiemoue Bakayoko, left, challenges for the ball with PSG's Roberto Edinson Cavani during their League Cup final soccer match in Decines, near Lyon, central France, Saturday, April 1, 2017. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Η Ligue 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την αναμέτρηση της Μονακό με την Παρί να είναι προγραμματισμένη για τη 14η αγωνιστική.

Ανακοινώθηκε το καλεντάρι της νέας σεζόν στη Ligue 1, με το ντέρμπι των δύο κορυφαίων ομάδων, της Μονακό με την Παρί Σεν Ζερμέν, να είναι προγραμματισμένο για τη 14η αγωνιστική.

Η εκκίνηση των πρωταθλητών Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί στο Πριγκιπάτο με αντίπαλο την Τουλούζ, ενώ η προσπάθεια των Παριζιάνων να επανέλθουν στην κορυφή αρχίζει από το "Παρκ ντε Πρενς" με αντίπαλο τη "νεοφώτιστη" Αμιάν.

Μέχρι τη 10η αγωνιστική και το classique μεταξύ Μαρσέιγ και Παρί, θα υπάρξουν μόνο δύο σημαντικά παιχνίδια, αυτά της Μονακό με τη Μαρσέιγ στην 4η αγωνιστική και της Παρί με τη Λιόν δύο αγωνιστικές αργότερα.

Από εκεί και πέρα, η νέα σεζόν θα είναι η πρώτη με ονομασία χορηγού ("Ligue 1 Conforama"), ενώ το "Canal+" διατήρησε το δικαίωμα να μεταδίδει live τα τρία πιο σημαντικά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το βραδινό της Κυριακής. Τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια ανήκουν στο "beIN Sports", με τα δύο κανάλια να κατέχουν τα δικαιώματα από πέρυσι μέχρι και το 2020.

Από τις 38 αγωνιστικές, οι τρεις είναι μεσοβδόμαδες (15η, 19η, 21η), με τρία παιχνίδια να διεξάγονται Τρίτη (δύο στις 20:00 ώρα Ελλάδας και ένα 22:00) και άλλα επτά την Τετάρτη (έξι στις 20:00 και ένα στις 22:00).

Στη δομή του προγράμματος, τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που είχαν εφαρμοστεί για πρώτη φορά τη σεζόν 2014-2015, κατόπιν επιθυμίας συλλόγων, καναλιών, οργανωτικών επιτροπή και φυσικά του... καιρού.

Ως εκ τούτου, κάθε σύλλογος παίζει μάξιμουμ τέσσερις φορές σερί παιχνίδια εντός ή εκτός έδρας. Εν προκειμένω, οκτώ ομάδες έχουν από τέσσερις φορές σερί ματς, δέκα έχουν τρία σερί και δύο έχουν δύο σερί φορές.

Αυτή η ασυμμετρία αποσκοπεί ώστε όλες οι ομάδες να έχουν 9 ή 10 αγώνες εντός και 9 ή 10 αγώνες εκτός σε κάθε μισό της σεζόν. Το ανώτερο που μία ομάδα μπορεί να αγωνιστεί εκτός έδρας είναι τρεις φορές σε πέντε αγώνες, ενώ επίσης ένας αγώνας 1ου γύρου πρέπει να έχει διαφορά τουλάχιστον έξι αγωνιστικών από το αντίστοιχο παιχνίδι του 2ου γύρου.

Η 1η αγωνιστική

Μονπελιέ - Καέν

Παρί - Αμιάν

Σεντ Ετιέν - Νις

Μετς - Γκινγκάμπ

Λιλ - Ναντ

Ανζέρ - Μπορντό

Λιόν - Στρασμπούρ

Τρουά - Ρεν

Μαρσέιγ - Ντιζόν

Μονακό - Τουλούζ

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι

4η αγωνιστική: Μονακό - Μαρσέιγ

6η αγωνιστική: Παρί - Λιόν

10η αγωνιστική: Μαρσέιγ - Παρί

12η αγωνιστική: Σεντ Ετιέν - Λιόν

14η αγωνιστική: Μονακό - Παρί

18η αγωνιστική: Λιόν - Μαρσέιγ

22η αγωνιστική: Λιόν - Παρί

23η αγωνιστική: Μαρσέιγ - Μονακό

24η αγωνιστική: Μονακό - Λιόν

27η αγωνιστική: Παρί - Μαρσέιγ

30η αγωνιστική: Μαρσέιγ - Λιόν

33η αγωνιστική: Παρί - Μονακό

Photo credits: AP Photo/Laurent Cipriani

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ