ΓΑΛΛΙΑ

Απαγόρευση μετακινήσεων με υπουργική απόφαση στο Μαρσέιγ - Μπορντό

Απαγόρευση μετακινήσεων με υπουργική απόφαση στο Μαρσέιγ - Μπορντό

Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, με επίσημη απόφαση, απαγόρεψε το ταξίδι κάθε οπαδού της Μπορντό στη Μασσαλία την ημέρα του αγώνα με τη Μαρσέιγ για τη Ligue 1.

Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο της απαγόρευσης μετακινήσεων οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες του κόσμου, με πιο πρόσφατη την απόφαση που εκδόθηκε στη Γαλλία και απαγορεύει κάθε φίλαθλο της Μπορντό να ταξιδέψει στη Μασσαλί για να δει από κοντά τον αγώνα της ομάδας του με τη Μαρσέιγ για την 26η αγωνιστική της Ligue 1.

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη κόντρα και στο παρελθόν έχει υπάρξει ένταση μεταξύ των οπαδών τους. Γι' αυτόν τον λόγο, ο υπουργός εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμ, με απόφασή του απαγόρεψε το ταξίδι μεταξύ Γιρόνδης και Μασσαλίας.

"Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, η μετακίνηση, ατόμου ή ομάδας ατόμων, με κάθε οδικό μέσο, σιδηρόδρομο ή μέσω αέρος, που υποστηρίζει ότι είναι φίλαθλος της Μπορντό ή συμπεριφέρεται ως τέτοιος, απαγορεύεται ανάμεσα στις περιφέρειες της Γιρόνδης από τη μία και της Μασσαλίας από την άλλη", αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση.

Πριν από δύο εβδομάδες, με αντίστοιχη απόφαση είχε απαγορευτεί η μετακίνηση των οπαδών της Μπορντό στο Στρασβούργο για τον αγώνα με την τοπική ομάδα, με την οποία δεν υπάρχει κάποια κόντρα. Περίπου 150 άτομα αψήφισαν την απαγόρευση και οι αστυνομικοί που τους εντόπισαν, τους προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα για 15 ώρες.

Οι οργανωμένοι φίλαθλοι στη Γαλλία το τελευταίο διάστημα θεωρούν ότι διώκονται από τις αρχές και ζητούν ραντεβού με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, η οποία τους αγνοεί, με συνέπεια να διογκώνεται διαρκώς η κατάσταση.

Οι "σκληροπυρηνικοί" οπαδοί των ομάδων συνήθως αγνοούν διοικητικές αποφάσεις και το ίδιο ενδέχεται να συμβεί και τώρα με τους "Ultramarines" της Μπορντό, που πιθανόν να δώσουν το "παρών" στο "Βελοντρόμ" για το μεγάλο παιχνίδι.

Ο σύλλογος, πάντως, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη λύπη του για την απαγόρευση και τονίζει ότι "οι άδειες κερκίδες των φιλοξενουμένων δεν είναι η λύση, τόσο όσον αφορά στο θέαμα, όσο και στην ασφάλεια".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ