ΓΑΛΛΙΑ

Απ' τον Τζαβέλλα στον Εμ' Μπαπέ, τέσσερα χρόνια δρόμος

Απ' τον Τζαβέλλα στον Εμ' Μπαπέ, τέσσερα χρόνια δρόμος

Στις 17/5/2013 η Μονακό στέφθηκε πρωταθλήτρια στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με τον Γιώργο Τζαβέλλα στη σύνθεση της. Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά κατέκτησε τον τίτλο στην Ligue 1, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον 18χρονο Κιλιάν Εμ' Μπαπέ.

Η Μονακό κέρδισε στο εξ αναβολής ματς την Σεντ Ετιέν στο "Louis II" και με αυτό το τρίποντο στέφθηκε πρωταθλήτρια Γαλλίας!

Σε μία ονειρεμένη χρονιά που τους βρήκε να υποσκελίζουν την Παρί Σεν Ζερμέν, οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη... δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Μονακό πανηγύρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Γαλλίας για όγδοη φορά στην ιστορία και για πρώτη από το 2000, πιάνοντας στην τρίτη θέση των κατακτήσεων τη Ναντ, αφήνοντας πίσω τη Λιόν και πλησιάζοντας στα δύο πρωταθλήματα τους "στεφανουά".

Το επίτευγμα της αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι στις 17 Μαΐου του 2013, η ομάδα του Πριγκιπάτου, με τον Γιώργο Τζαβέλλα στη σύνθεση της, είχε κατακτήσει τον τίτλο στην δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά, στις 17 Μαΐου του 2017, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμ' Μπαπέ -ένα wonderkid του παγκοσμίου ποδοσφαίρου- η Μονακό σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή στην Ligue 1!

Απ' τον Τζαβέλλα στον Εμ' Μπαπέ, τέσσερα χρόνια δρόμος για τους Μονεγάσκους, με τον 18χρονο επιθετικό να σημειώνει μια σειρά από ρεκόρ τη φετινή σεζόν.

Μεταξύ άλλων έγινε ο δεύτερος -μετά τον Ραούλ- παίκτης που σημειώνει 6 γκολ στο Champions League πριν κλείσει τα 19 του χρόνια, ενώ έγινε και ο νεότερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε ημιτελικό της διοργάνωσης. Επίσης είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του θεσμού που σκόραρε και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της νοκ-άουτ φάσης.

Από την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα στην Ligue 2 στις 17/5/2013, μέχρι αυτή που πέτυχε τον φετινό θρίαμβο στην Ligue 1, μόλις τέσσερις είναι οι παίκτες που συνδέουν τις δύο εποχές. Οι Σούμπασιτς, Ντιράρ, Ράγκι και Ζερμέν.

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ