ΓΑΛΛΙΑ

Ανζέ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2: Τρίποντο ξανά με υπογραφή Νεϊμάρ

PSG's Neymar celebrates after scoring the opening goal during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Nice at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Christophe Ena)
PSG's Neymar celebrates after scoring the opening goal during the French League One soccer match between Paris Saint-Germain and Nice at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, May 4, 2019. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Με τον Νεϊμάρ να έχει γκολ και ασίστ στο τελευταίο του παιχνίδι στη φετινή Ligue 1, η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε 2-1 εκτός έδρας την Ανζέ για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η Παρί Σεν Ζερμέν κατέβηκε στην αναμέτρηση του "Ρεϊμόν Κοπά" μετρώντας μόνο μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (3-1 εντός έδρας την Μονακό στις 21 Απριλίου) και το γεγονός αυτό είχε πληγώσει τον εγωισμό της, με συνέπεια οι παίκτες της να τα δώσουν όλα για το τρίποντο αν και αδιάφοροι βαθμολογικά.

Το αποτέλεσμα ήταν να έρθει η νίκη για τους πρωταθλητές Γαλλίας στην 36η αγωνιστική, με τον Νεϊμάρ να γίνεται ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τόμας Τούχελ στο τελευταίο του ματς πρωταθλήματος (θα εκτίσει ποινή στα επόμενα ματς για το χτύπημα του σε φίλαθλο στον τελικό με τη Ρεν) έχοντας γκολ και ασίστ.

Στο 20' άνοιξε το σκορ για τους Παριζιάνους μετά από ασίστ του Ντάνι Άλβες για να φτάσει τα 15 τέρματα στη φετινή Ligue 1 ενώ στο 58' έβγαλε σέντρα από τα αριστερά, για να πάρει την κεφαλιά ο Ντι Μαρία και να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν απλα να μειώσουν το σκορ λίγο πριν το φινάλε, που βρήκε την Παρί Σεν Ζερμέν να φτάνει στους 88 βαθμούς και στο +19 από την δεύτερη Λιλ.

Η σύνθεση της Παρί Σεν Ζερμέν: Μπουφόν, Νταγκμπά, Μαρκίνιος, Μπε Σο, Μπερνάτ, Ντάνι Άλβες (70' Κουρζαουά), Βεράτι, Παρέδες, Ντι Μαρία (77' Ντράξλερ), Καβάνι, Νεϊμάρ (93' Τσούπο Μότινγκ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 36ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 10 Μαΐου

Σεντ Ετιέν - Μονπελιέ 0-1 (64' Λαμπορντέ)

Σάββατο 11 Μαΐου

Ανζέ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-2 (88' Ταΐτ / 20' Νεϊμάρ, 58' Ντι Μαρία)

Ντιζόν - Στρασμπούρ 2-1 (40' πεν. Ταβάρες, 90' Τσανγκ-Χον / 68' Αζόρκε)

Νις - Ναντ 1-1 (55' Σαρ / 29' Μουτουσαμί)

Νιμ - Μονακό 1-0 (9' Ριπάρτ)

Αμιάν - Τουλούζ 0-0

Καέν - Ρεμς 3-2 (14' Νινγκά, 40' Φαζρ, 45' Γκιλμπέρτ / 37' Ντουμπιά, 82' πεν. Ζένελι)

Κυριακή 12 Μαΐου

Ρεν - Γκινγκμάμπ (16:00)

Λιλ - Μπορντό (18:00)

Μαρσέιγ - Λιόν (22:00)

Photo Credits: AP Photo/Christophe Ena

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ