ΓΑΛΛΙΑ

Αμιάν - Παρί 4-4: Οι προτελευταίοι σταμάτησαν με τέσσερα γκολ του πρωτοπόρους

Αμιάν - Παρί 4-4: Οι προτελευταίοι σταμάτησαν με τέσσερα γκολ του πρωτοπόρους

Ένα τρελό παιχνίδι διεξήχθη ανάμεσα στην Αμιάν και την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0, οι Παριζιάνοι πέτυχαν την ολική ανατροπή, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα η Αμιάν αποδείχθηκε "επτάψυχη" και ισοφάρισε για το τελικό 4-4.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα της Αμιάν, η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, σε μία ματσάρα με πολλά γκολ και εναλλαγές στο σκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0, όμως η ομάδα του Τούχελ μέχρι το 74' έφερε το ματς τούμπα. Ωστόσο, η Αμιάν στις καθυστερήσεις πέτυχε το γκολ με τον Γκιρασί κάνοντας το τελικό 4-4. Τελευταία φορά που η Παρί δεν πήρε νίκη ήταν στις 12 Ιανουαρίου με την ισοπαλία κόντρα στην Μονακό.

Οι Παριζιάνοι, με πολλές αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση και τους Εμπαπέ και Νεϊμάρ εκτός, μπορεί να μην κέρδισαν αλλά δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα, αφού με 62 βαθμούς έχουν απόσταση ασφαλείας 13 βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ. Στην προτελευταία θέση με 24 βαθμούς παρέμειναν οι γηπεδούχοι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Αμιάν μπήκε με τρομερή φόρα στο παιχνίδι, με τον Γκιρασί μόλις στο 5ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, παρά την κατοχή της Παρί, κατάφεραν να κάνουν το 2-0, χάρη σε γκολ του Κακουτά έπειτα από ασίστ του Ντιαμπατέ. Η Αμιάν βάλθηκε να τρελάνει την ομάδα του Τόμας Τούχελ, με τον Ντιαμπατέ να κάνει το 3-0 στο 40ο λεπτό.

Μετά από εκείνο το σημείο η Παρί ξεκίνησε την αντεπίθεσή της. Ο Αντέρ Ερέρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, βάζοντας ξανά την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα ηνία του παιχνιδιού με τον Τούχελ να ρίχνει στο παιχνίδι τους Μαρκίνιος και Βεράτι. Στο 60ο λεπτό ο Ντράξλερ τροφοδότησε τον Κουασί ο οποίος μείωσε σε 3-2. Ο 17χρονος αμυντικός έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι κάνοντας το 3-3 στο 65ο λεπτό.

Η απόλυτη ανατροπή στο παιχνίδι είχε την υπογραφή του Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος στο 74ο λεπτό με το δεξί του πόδι σημείωσε το 4ο γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν και το 11ο του την εφετινή σεζόν στην Ligue 1. Ωστόσο, η Αμιάν δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+1' ο Γκιρασί διαμόρφωσε το τελικό 4-4 σε ένα ματς που έσπασε καρδιές.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η αναμέτρηση μεταξύ της Μπορντό και της Ντιζόν έληξε στο 2-2 με τους γηπεδούχους να παραμένουν πέντε βαθμούς μακριά από την τετράδα και τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να περάσουν πάνω από την 18η θέση που οδηγεί στα play-out. Την ίδια ώρα η Νιμ κέρδισε την Ανζέ με 1-0 και σκαρφάλωσε στην 17η θέση.

Στην 9η θέση βρέθηκε η Νις που επικράτησε εκτός έδρας 2-0 της Τουλούζ του Ευθύμη Κουλούρη, που έμεινε στον πάγκο. Δύσκολα τα πράγματα για τους φιλοξενουμένους, οι οποίοι είναι στην "ουρά" της Ligue 1. Ναντ και Μετς έμειναν στο 0-0 με τους πρώτους να βρίσκονται έξι πόντους μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις και τους δεύτερους να είναι μόλις δύο βαθμούς πιο ψηλά από τις επικίνδυνες θέσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Μονακό - Μονπελιέ 1-0 (52' Σλιμανί)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου

Αμιάν - Παρί Σεν Ζερμέν 4-4 (5', 90+1' Γκιρασί, 29' Κακουτά, 40' Ντιαμπατέ / 45' Ερέρα, 60', 65' Κουασί, 74' Ικάρντι)

Μπορντό - Ντιζόν 2-2 (35' Χουάνγκ, 64' Μπριάντ / 16', 72' Χουιάρ)

Ναντ - Μετς 0-0

Τουλούζ - Νις 0-2 (12' Μελού, 90+5' Ερέλ)

Νιμ - Ανζέ 1-0 (80' Κονέ)

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου

Λιόν - Στρασμπούρ (16:00)

Μπρεστ - Σεντ Ετιέν (18:00)

Ρεμς - Ρεν

Λιλ - Μαρσέιγ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LIGUE 1:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ