Αφαίρεση βαθμών από την Μπαστιά λόγω ρατσιστικής επίθεσης στον Μπαλοτέλι

Η Μπαστιά "πλήρωσε" τη ρατσιστική επίθεση οπαδών της στον Μάριο Μπαλοτέλι με αφαίρεση βαθμών και κλείσιμο κερκίδας.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ligue 1 αποφάσισε την αφαίρεση ενός βαθμού από την Μπαστιά και μερικό κλείσιμο των εξεδρών για τρία παιχνίδια, μετά από τη ρατσιστική επίθεση μερίδας οπαδών του συλλόγου προς τον Μάριο Μπαλοτέλι, στην πρόσφατη αναμέτρηση με τη Νις.

Οι Κορσικανοί, οι οποίοι και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αθλητικές αρχές για αντίστοιχους λόγους, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στην αναμέτρηση του Ιανουαρίου, ωστόσο ουσιαστικά θα χάσουν αυτόν τον πόντο και θα παραμείνουν προτελευταίοι στη βαθμολογία με 23 βαθμούς, έναν παραπάνω από τη Λοριάν.

Η πειθαρχική επιτροπή αιτιολόγησε την απόφασή της υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν "φωνές με ρατσιστικό περιεχόμενο προς τον Μάριο Μπαλοτέλι, χρήση πυροτεχνημάτων και εισβολή φιλάθλων μέχρι την άκρη του αγωνιστικού χώρου".

 

Ο ίδιος ο σύλλογος τιμώρησε έναν φίλαθλο με απαγόρευση εισόδου, εντοπίζοντάς τον από τις κάμερες του "Αρμάν Σεζαρί".

Ο Μπαλοτέλι είχε κρατήσει την ψυχραιμία του κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ωστόσο αργότερα τοποθετήθηκε μέσω social media, όπου διερωτήθηκε γιατί οι αρχές της Γαλλίας δεν είχαν προβεί σε κάποια ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η ρατσιστική επίθεση στον Μπαλοτέλι και οι αντιδράσεις στη Γαλλία

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Αναλύουμε διεξοδικά το 'Avengers: Endgame'

Η σάγκα της Marvel κορυφώνεται και το Pop για τις Δύσκολες Ώρες κάνει το καθήκον του, με αρετή και τόλμη (και κάποια spoilers προς το τέλος).

Cobra Kai και το τέλος της Marvel όπως την ξέρεις: Τι να δεις το Πάσχα

Thanos, dojo, δράκοι και Uma Thurman. No mercy η ποπ κουλτούρα αυτό το Πάσχα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ