ΕΥΡΩΠΗ

UEFA: Επιστρέφουν 575 εκατομμύρια ευρώ στα κανάλια, θα μοιραστούν λιγότερα οι ομάδες

Players warm up prior the Champions League final soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the empty Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Aug. 23, 2020. (David Ramos/Pool via AP)
Players warm up prior the Champions League final soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the empty Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Aug. 23, 2020. (David Ramos/Pool via AP) AP

Οι ευρωπαϊκές ομάδες ενημερώθηκαν ότι η UEFA θα επιστρέψει 575 εκατομμύρια ευρώ στους τηλεοπτικούς παρόχους εξαιτίας της διακοπής του Champions League και του Europa League.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί οικονομικά τις ομάδες. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, οι ευρωπαϊκές ομάδες ενημερώθηκαν την Τρίτη (8/9) ότι η UEFA θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς παρόχους το ποσό των 575 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της διακοπής του Champions League και του Europa League.

"Αυτά είναι τα χρήματα τα οποία δεν θα διατεθούν" ενημέρωσε ο πρόεδρος της ECA (ομοσπονδία ευρωπαϊκών ομάδων), Αντρέα Ανιέλι, σε τηλεδιάσκεψη. Οι ομάδες θα έπρεπε να μοιραστούν 2.55 δισεκατομμύρια ευρώ από την UEFA, ωστόσο από αυτό το ποσό αφαιρούνται τα χρήματα που θα επιστραφούν στους τηλεοπτικούς παρόχους,

Ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους προέβλεψε μάλιστα ότι τα έσοδα των ομάδων τα επόμενα δύο χρόνια θα μειωθούν κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

"Όλοι παίζουμε σε άδεια γήπεδα, δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε όχι μόνο εξαιτίας της ατμόσφαιρας, αλλά και επειδή διεκόπη μία σημαντική πηγή εσόδων" ανέφερε ο Αντρέα Ανιέλι.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ