ΕΥΡΩΠΗ

Τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ελληνικών ομάδων του χρόνου

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ / CHAMPIONS LEAGUE / REAL MADRID - BAYERN MUNICH (Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÌÐÁÃÅÑÍ ÌÏÍÁ×ÏÕ / CHAMPIONS LEAGUE / REAL MADRID - BAYERN MUNICH (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι χειρότερο για δύο ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη- σε σχέση με το φετινό- και ακριβώς ίδιο για τις υπόλοιπες τρεις. Τι ισχύει με την περίφημη 12η θέση.

Ξεκινάμε από τα βασικά: Η θέση της Ελλάδας για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι "κλειδωμένη" και χειρότερη από αυτό που ζήσαμε φέτος. Η χώρα μας βγάζει τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για του χρόνου από τη 14η θέση, χωρίς φυσικά να δικαιούται απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League και του Europa League. Και αυτό ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

Αντίθετα, για δύο ομάδες η κατάσταση θα είναι χειρότερη καθώς θα αναγκαστούν να ξεκινήσουν τις μάχες τους από ένα γύρο νωρίτερα σε σχέση με ό,τι ίσχυε φέτος!

ΓΙΑ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ (ΕΝΤΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ) Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ

2017-18 Διοργάνωση Φέτος Καλοκαίρι 2018
Πρωταθλητής Champions League 3ο προκρ. 3ο προκρ.
2η θέση Champions League 3ο προκρ. 2ο προκρ.
Κυπελλούχος Europa League 3ο προκρ. 3ο προκρ.
3η θέση Europa League 3ο προκρ. 2ο προκρ.
4η θέση Europa League 2ο προκρ. 2ο προκρ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

2017-18 Διοργάνωση Φέτος Καλοκαίρι 2018
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Πρωταθλητής Champions League 3ο προκρ. 3ο προκρ.
ΑΕΚ - 2η θέση Champions League 3ο προκρ. 2ο προκρ.
ΠΑΟΚ - Κυπελλούχος Europa League 3ο προκρ. 3ο προκρ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - 3η θέση Europa League 3ο προκρ. 2ο προκρ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - 4η θέση Europa League 2ο προκρ. 2ο προκρ.

Αν λοιπόν τα δεδομένα που θα ισχύουν του χρόνου, είχαν από φέτος εφαρμογή, ο Παναθηναϊκός θα ξεκινούσε στην Ευρώπη μαζί με τον Πανιώνιο, στον 2ο προκριματικό του Europa League! Xειρότερη μοίρα και για την ΑΕΚ που θα άρχιζε από τον 2ο προκριματικό του Champions League και όχι από τον τρίτο. Δηλαδή τόσο οι "πράσινοι" όσο και οι "κιτρινόμαυροι" θα έπρεπε να περάσουν από τρεις προκριματικούς για να παίξουν ομίλους και όχι δύο.

SUPER LEAGUE 2017-18 KAI KYΠΕΛΛΟ*

1η θέση: Πρωταθλητής - Champions League

2η θέση: Champions League

3η-4η θέση: Europa League

5η θέση: Europa League (εκτός και αν κατακτήσει το Κύπελλο ομάδα που θα τερματίσει από την 6η θέση και κάτω)

* Ο Κυπελλούχος παίρνει το καλύτερο εισιτήριο του Europa (3ο προκριματικό). Σε περίπτωση που ο Κυπελλούχος είτε πάρει το πρωτάθλημα είτε τερματίσει 2ος (άρα παίζει Champions League), το καλύτερι εισιτήριο πάει στην τρίτη θέση της Super League.

H ΠΕΡΙΦΗΜΗ 12η ΘΕΣΗ ΘΑ "ΕΞΑΡΓΥΡΩΘΕΙ" ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-20

Όσον αφορά τον ενθουσιασμό για το άλμα της Ελλάδας στην 12η θέση της βαθμολογίας, αφορά την ευρωπαϊκή σεζόν 2019-20, άρα το επόμενο πρωτάθλημα! Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν την 12η θέση, τότε εξασφαλίζουμε για τη σεζόν 2019-20 δύο θέσεις απευθείας στους ομίλους.

Ο πρωταθλητής της σεζόν 2018-19 θα παίξει απευθείας στα playoffs του Champions League (άρα είτε θα μπει σε ομίλους CL είτε σε ομίλους Europa αν αποκλειστεί), ενώ ο Κυπελλούχος απευθείας σε ομίλους του Europa League. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να παραμείνουμε στην 12η θέση μέχρι το τέλος της σεζόν (και έχουμε ακόμα Αύγουστο).

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ