ΕΥΡΩΠΗ

Τα επτά ελληνικά γήπεδα που είναι διαθέσιμα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Τα επτά ελληνικά γήπεδα που είναι διαθέσιμα για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις
EUROKINISSI

Η UEFA ενημερωσε για τα διαθέσιμα γήπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ουδέτερες έδρες για τους αγώνες του Champions και του Europa League σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης.

Η UEFA προετοιμάζεται για τα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της σεζόν 2020/2021. Ωστόσο, αυτά θα διεξαχθούν υπό τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού. Έτσι, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να ορίσει τις υποψήφιες χώρες που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες του Champions και του Europa League, αν κριθεί απαραίτητο.

Η Ελλάδα, εξαιτίας της επιδημιολογικής της κατάστασης, είναι μία από τις υποψήφιες χώρες που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες σε ουδέτερη έδρα, με την UEFA να αναφερει ότι και 55 εγχώριες ομοσπονδίες έχουν άδεια για να κάνουν ταξίδι στην χώρα μας.

Ως εκ τούτου, δόθηκε στην δημοσιότητα μία λίστα, η οποία αναφέρει ποια γήπεδα στην Ελλάδα μπορούν να φιλοξενήσουν τους εν λόγω αγώνες. Συγκεκριμένα, αναμετρήσεις για το Champions και το Europa League μπορούν να γίνουν σε πέντε πόλεις και έξι διαφορετικά γήπεδα.

Οι χώροι, λοιπόν, που ανακοινώθηκαν είναι το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (Πάτρα - Κόστος διεξαγωγής 15.000 ευρώ ανά παιχνίδι), το Κλ. Βικελίδης (Θεσσαλονίκη - Κόστος διεξαγωγής 75.000 +ΦΠΑ ανά παιχνίδι), τα Πηγάδια (Ξάνθη - Κόστος διεξαγωγής 8.000 ανά παιχνίδι), το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Τρίπολη - Κόστος διεξαγωγής 50.000 ανά παιχνίδι), το AEL FC Arena (Λάρισα - Κόστος διεξαγωγής 30.000 + ΦΠΑ ανά παιχνίδι), η Ριζούπολη (Αθήνα - 18.000 Κόστος διεξαγωγής ευρώ ανά παιχνίδι) και το Γεώργιος Καραϊσκάκης (Αθήνα - Κόστος διεξαγωγής 75.000 ανά παιχνίδι).

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ