ΕΥΡΩΠΗ

Μείωσε η Ελβετία, κοντά η 15η θέση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ελβετία μείωσε την απόστασή της από την Ελλάδα, η 15η θέση δείχνει κοντά και τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Η Τσεχία απομακρύνεται και κυνηγάει την Ολλανδία.

Η αρχή έγινε με τον αναπάντεχο αποκλεισμό του ΠΑΟΚ, ήρθε να... δέσει το γλυκό με την αποτυχία του Παναθηναϊκού να μπει στους ομίλους του Europa League, ενώ ο Ολυμπιακός σε έναν όμιλο-φωτιά στο Champions League δεν κατάφερε να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα. Έμεινε, λοιπόν, η ΑΕΚ να προσπαθεί να σώσει κάπως την παρτίδα για φέτος, όμως η κατάσταση μοιάζει (και είναι) πολύ δύσκολη στη βαθμολογία στη UEFA, αφού η 15η θέση δείχνει ολοένα και πιο κοντά.

Η Ελβετία πλησίασε και άλλο, η διαφορά έπεσε στους 400 βαθμούς και μόνο με θαύμα δεν θα πέσουμε στην 15η θέση. Η Ένωση θα πρέπει να κάνει μυθική πορεία στο Europa League, προκειμένου να μας κρατήσει όρθιους και συνάμα οι Ελβετοί να μην παίρνουν προκρίσεις και βαθμούς. Η Βασιλεία είναι ο μεγάλος κίνδυνος, αλλά δεν είναι η μόνη εκπρόσωπος της χώρας τούτη την στιγμή.

Από 'κει και πέρα, η Αυστρία έχει καταφέρει ν' ανέβει στην 11η θέση, ξεπερνώντας την Ολλανδία, ενώ η Τσεχία απομακρύνθηκε, φτάνοντας τους 28.775 βαθμούς, δηλαδή 775 περισσότερους από εμάς. Τα πράγματα είναι δύσκολα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και θα πρέπει να τονίσουμε ότι για την επόμενη σεζόν διατηρούμε την 14η θέση. Το κόστος το πληρώνουμε για το 2019-20.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Στο δια ταύτα, αν πέσουμε στην 15η θέση, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα χρειαστεί να παίξει από τον 2ο προκριματικό γύρο και να κάνει τρεις προκρίσεις, εφόσον θελήσει να βρεθεί στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2019-20. Με λίγα λόγια, θα ξεκινήσει από τον ίδιο προκριματικό γύρο με τον δεύτερο.

Αναφορικά με το Europa League, για να μπουν στους ομίλους ο τρίτος και ο τέταρτος του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, θα χρειαστεί να περάσουν τον σκόπελο τριών αντιπάλων, ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό, ενώ ο Κυπελλούχος θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια έναν γύρο αργότερα, δηλαδή από τον τρίτο προκριματικό.

Αν υποχωρήσουμε στην 16η και 17η θέση της βαθμολογίας της UEFA, τότε χάνουμε έναν εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη και μένουμε με τέσσερις ομάδες. Ο πρωταθλητής θα συμμετέχει στον 2ο προκριματικά του Champions League, η ομάδα που θα βγει 2η θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, η ομάδα που θα βγει 3η στο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο Κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ UEFA:

Μείωσε η Ελβετία, κοντά η 15η θέση

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ