ΕΥΡΩΠΗ

2016/2017: Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων

2016/2017: Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων
Champions League και Europa League

Δείτε αναλυτικά σε ποια φάση του Champions League και του Europa League θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι οι ελληνικές ομάδες. Πώς μπορεί να παίξει απευθείας σε όμιλο Ch.L. ο Ολυμπιακός ή ο Κυπελλούχος σε όμιλο E.L.

Η απώλεια της 12η θέσης για την Ελλάδα δεν άλλαξε μεν τον αριθμό των ευρωπαϊκών εισιτήριων, τα οποία παραμένουν πέντε, αλλά στέρησε δε το δικαίωμα της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους των δύο διοργανώσεων της UEFA.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που μπορούν να στείλουν είτε τον Ολυμπιακό απευθείας σε ομίλους του Champions League, είτε τον Κυπελλούχο απευθείας σε ομίλους του Europa League. Προσοχή: Κανένας συνδυασμός δεν μπορεί να στείλει δύο ομάδες μας στους ομίλους όπως έγινε φέτος με τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα.

Champions League (2 ομάδες)

Ολυμπιακός: Τρίτος προκριματικός γύρος

Πρώτος στα ελληνικά πλέι-οφ: Τρίτος προκριματικός γύρος

Τόσο ο πρωταθλητής Ελλάδας, όσο και ο πρώτος των δικών μας πλέι-οφ, θα ξεκινήσουν από τον τρίτο προκριματικό. Αν περάσουν θα παίξουν στα πλέι-οφ του Champions League. Αν αποκλειστούν θα παίξουν στα πλέι-οφ του Europa League.

Πώς θα παίξει απευθείας ο Ολυμπιακός στους ομίλους:

Σε περίπτωση που τόσο ο νικητής του φετινού Champions League, όσο του φετινού Europa League θα εξασφαλίσουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League από το πρωτάθλημα της χώρας τους

Πχ: Αν πάρει το Champions League η Μπαρτσελόνα και το Europa η Ντόρτμουντ και ταυτόχρονα τερματίσουν στα πρωταθλήματά τους σε θέση που δίνει απευθείας θέση στους ομίλους του Champions League (1η-3η η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, 1η-3η η Ντόρτμουντ στη Γερμανία).

Δηλαδή οι ομάδες που θα πάρουν τα φετινά Champions και Europa League, πρέπει να πάρουν βρίσκονται στα πρωταθλήματά τους σε μία από αυτές τις θέσεις:

2016/2017: Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων

Το ευκολότερο μονοπάτι των πρωταθλητών:

Αν δεν συμβεί ένα σενάριο όπως το παραπάνω, ο Ολυμπιακός ξεκινά στον τρίτο προκριματικό. ΑΛΛΑ συμμετέχει στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Εκεί θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς και θα έχει πχ αντιπάλους για τους ομίλους όπως αυτούς που είχε το περασμένο καλοκαίρι το ΑΠΟΕΛ: την Μίντιλαντ και την Αστάνα. Θυμίζουμε ότι στα πλέι-οφ η κυπριακή ομάδα ως ισχυρή είχε πιθανές αντιπάλους τις Παρτίζαν Βελιγραδίου, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σκεντέρμπεου, Αστάνα και Μάλμε.

O πρωταθλητής λοιπόν μπαίνει στο μονοπάτι των πρωταθλητών και δεν θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους τον 4ο της Αγγλίας ή τον 4ο της Ισπανίας. Έχει ξανασυμβεί αυτό για τον Ολυμπιακό, επί Κετσπάγια, όταν από το μονοπάτι των πρωταθλητών μπήκε στους ομίλους καθώς απέκλεισε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Σέριφ Τίρασπολ.

Όσον αφορά τον πρώτο των πλέι-οφ, θα ακολουθήσει το δύσκολο μονοπάτι των μη-πρωταθλητών, όπως ακολούθησε τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός. Ελπίδες για να είναι στους ισχυρούς έχει μόνο ο ΠΑΟΚ, αλλά και αυτός μόνο στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Europa League (3 ομάδες)

Κυπελλούχος ("καλό" εισιτήριο): Τρίτος προκριματικός γύρος

Δεύτερο εισιτήριο: Τρίτος προκριματικός γύρος

Τρίτο εισιτήριο: Δεύτερος προκριματικός γύρος

* Αν ο Ολυμπιακός κάνει το νταμπλ, τότε το "καλό" εισιτήριο θα το πάρει ο δεύτερος στα πλέι-οφ.

* Αν ο κυπελλούχος (πχ η ΑΕΚ) τερματίσει πρώτος στα πλέι-οφ, τότε το πρώτο εισιτήριο θα το πάρει ο δεύτερος στα πλέι-οφ. Αντίστοιχα τα υπόλοιπα δύο θα πάρουν ο τρίτος και ο τέταρτος στα πλέι-οφ.

* Αν πάρει το κύπελλο ο Ατρόμητος (που δεν θα μπει στα πλέι-οφ), το δεύτερο εισιτήριο πάει στον δεύτερο των πλέι-οφ, το τρίτο στον τρίτο των πλέι-οφ, ενώ ο τέταρτος δεν θα παίξει στην Ευρώπη!

Πώς θα παίξει απευθείας σε ομίλους ο κάτοχος του "καλού" εισιτηρίου:

Μόνο αν η ομάδα που θα πάρει το Europa League, πάρει το κύπελλο σε χώρα που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa ή τερματίσει στο πρωτάθλημα σε θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa.

Πχ: Αν πάρει το Europa η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είτε κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας είτε τερματίσει πέμπτη στην Premier League.

Δηλαδή η ομάδα που θα πάρει φέτος το Europa, πρέπει να εξασφαλίσει μέσα από το πρωτάθλημά της ή το κύπελλο, μία από τις παρακάτω θέσεις (επειδή ο κάτοχος του Europa θα παίξει του χρόνου στο Champions League, η θέση που θα έχει εξασφαλίσει στους ομίλους του Europa, αδειάζει υπέρ της ελληνικής ομάδας)

2016/2017: Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων

Ημερομηνίες κληρώσεων/αγώνων

Champions League

Τρίτος προκριματικός γύρος: Κλήρωση 15/7, Αγώνες 26-27/7 και 2-3/8

Πλέι-οφ: Κλήρωση 5/8, Αγώνες 16-17/8 και 23-24/8

Φάση ομίλων: Κλήρωση 25/8, Αγώνες 13-14/9 έως 6-7/12

Europa League

Δεύτερος προκριματικός γύρος: Κλήρωση 20/6, Αγώνες 14/7 και 21/7

Τρίτος προκριματικός γύρος: Κλήρωση 15/7, Αγώνες 28/7 και 4/8

Πλέι-οφ: Κλήρωση 5/8, Αγώνες 18/8 και 25/8

Φάση ομίλων: Κλήρωση 26/8, Αγώνες 15/9 έως 8/12

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ